Önergeler proje oldu

Önergeler proje oldu

Karadiğin Mahallesi, tarımdaki talihini Konya İl Özel İdaresinin yaptığı damla sulama projesiyle değiştirdi

Daha önce kısıtlı oranda buğday ve arpa tarımı yapılan mahallede, şimdi her türlü meyve yetiştirilebiliyor.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ile her ay ilçelerdeki yatırımları inceleyen İl Genel Meclisi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu, İl Genel Meclisi Meram Üyesi Dursun Uysal’ın verdiği önerge ile projesi hazırlanan ve İl Özel İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen damla sulama sistemini yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Selvi ile birlikte incelemeye katılan Komisyon Başkanı Mustafa Tuncay, üyeler İsmail Kısa, İsmet Uysal ve Ali Köker’e projeyi ve bölgeye kazandırdıklarını yerinde anlatan Dursun Uysal, su yüzünden daha önce kavgaların yaşandığı, insanların sulama yapmak için saatlerce tarlasının başında beklediği günlerin sona erdiğini söyledi. Uysal, “Köyümüze damla sulamayı kazandıran başta Başbakanımız olmaz üzere İl Genel Meclisimize ve Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Köylümüze hayırlı olsun” dedi.
HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Damla sulama sistemini yerinde inceleyerek, sistemi kullanan vatandaşların görüşlerini alan İl Genel Meclisi Başkanı Selvi de bir zaman hayal olan projelerin birer birer hayata geçtiğini vurguladı. Selvi şöyle devam etti: “YÜS projesi dediğimiz kapalı sistem çalışmaları birçok bölgede olduğu gibi bu bölgemizde de yapıldı. Proje ile bölgede 7 milyon metrekare alan, damla suya kavuştu. Artık su sırası bekleme yok. Bunlar bir zamanlar hayaldi. Şimdi hayaller gerçek oldu. Birbirinden güzel meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinde en önemli unsur sulama sistemi. Burada yaşayan insanlar bu işin önemini kavradı. Yöre halkıyla yaptığımız görüşmelerde özellikle bayanlar teşekkür etti. Eskiden ağaç altında su sırası bekleyen çileli günlerden bu günlere geldik. Ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır. Bu projenin bölgeye kavuşturulması, halk iradesine verilen yetki ve güvenin bir tezahürü. Dursun Uysal bir önerge verdi, önerge proje oldu. Yatırım planımıza girdi, performans planına dahil oldu, gerekli bütçe çalışmalarından sonra bugün hayat buldu. Halkımız ne hizmet istiyorsa Meclis olarak biz planlıyoruz, Özel İdaremiz gerçekleştiriyor. Hükümetimizin kalkınma seferberliği ve Yerel Yönetimler Reformu sonucunda oluşan işler bunlar. Eskiden köylünün istemediği proje yapılırken, hizmet takdir edilirken, bugün halkın istediği yapılıyor. O da bereket, mutluluk, güzellik oluyor. Artık köylümüz iyi bir gelir imkanına kavuşuyor. Verim artarken, maliyet daha az oluyor ve cepleri para görüyor. Şehre ihtiyaçları kalmıyor. Bizim de amacımız buydu. Artık buralar birer cazibe merkezi. İhracatçılar gelip ürünü yerinde talep edecek. Pazar oluşumu da gerçekleştikten sonra arzu edilen, hedeflenen noktaya gelinmiş olacak. Arazinin de vatandaşın da yüzü gülmüş, hayırlı olsun.”
Damla sulama sisteminin gelmesiyle yüzlerinin güldüğünü kaydeden Karadiğin halkı ise hizmeti ayaklarına getiren, getirdikten sonra da çiftçiyi unutmayan Meclis Başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.