Önce Bakü, Sonra Çin

Önce Bakü, Sonra Çin

Konyalı sporcular uluslar arası arenalarda gösterecekleri başarılar ile Konya’nın adını zirveye taşıma gayretinde. Bakü’de yapılacak Atletizm Yıldızlar Avrupa seçmelerine katılan Mustafa Yılmaz’da bunlardan biri…

Konyalı sporcular uluslar arası arenalarda gösterecekleri başarılar ile Konya’nın adını zirveye taşıma gayretinde. Bakü’de yapılacak Atletizm Yıldızlar Avrupa seçmelerine katılan Mustafa  Yılmaz’da bunlardan biri…

 

Konya Atletizm’deki eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Konyalı atletizmciler Çin’de yapılacak dünya Atletizm Yıldızlar Şampiyonası öncesinde Bakü’de yapılacak seçmeler için gün saymaya başladı. Milli takım kampı 26 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

“TÜRKİYE REKORUNU KIRACAĞIM”

400m ve 400 m engelli koşuda Milli Takımımız’da Konya’yı temsil edecek olan Mustafa Yılmaz’da hazırlıklarını Konya Atatürk Stadyumu’nda sürdürüyor. Yılmaz 4 yıl gibi kısa bir sürede en iyisi olmak adına çalıştığını belirterek seçmelerin ardından Çin’deki Dünya Atletizm Yıldızlar Şampiyonası’na katılmak istediğini ifade etti. Yılmaz, “Antrenörümle birlikte ciddi bir yoğun çalışmadan geçtik. Trabzon’da katıldığımız milli takım seçmelerinde başarılı olduk. Şükürler olsun orada hem 400 m hem de 400 m engelli birinci olduk. Milli takıma girdim sonucunda da. Hedefim Azerbaycan Türkiye rekorunu kırmak. Bu şekilde de Çin’de yapılacak Dünya Yıldızlar Atletizm şampiyonasına katılmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

“OLİMPİYATLARA KATILMAK İSTİYORUM”

Çin’in ardından ise Yılmaz gelecek hedefleri noktasında ise şunları ifade etti, “Ben4 sezon önce başladım bu spora. Bu süre zarfında ciddi bir mesafe aldım diye düşünüyorum. Bundan sonraki hedefim inşallah büyüklerde olimpiyatlara katılmak olacak.  Ülkem adına rekorlara imza atmak niyetindeyim. İnşallah da öyle olacak.”

“SIRALAMAYA GİRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Mustafa Yılmaz’ın antrenörü olan Mustafa Ertavukçu ise beklentilerin yüksek olduğunu belirterek, “4 sene gibi kısa bir zamanda Mustafa Yılmaz’ı hazırladık. 400 m ve 400 m engelli de Konya’da ilk defa milli takıma sporcu veriyoruz. Bu bizim için mutluluk verici, gurur verici bir durum. Ve 400 m engelli koşuda daha çok iddialıyız. Rekora sadece 1 adım kaldı. 53.28 Türkiye rekoru, Mustafa ise 54.40 koşuyor. Önceliğimiz Bakü’de bu rekoru kırmak olacak. Ardından Çin’e gidersek inşallah orada da sıralamaya girmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

“BİZİM BAŞARIMIZ BAYKAN’IN BAŞARISIDIR”

Ertavukçu, Konyalı spor adamları olarak işlerinin daha zzor olduğunu ve omuzlarındaki yükün farkı olduklarını ifade etti. Ertavukçu, “Bizim ayrıca başarılı olmamızı gerektiren bir konu daha var. Sayın Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan bildiğiniz gibi Konyalı. Bizlerin başarısı onun başarısı, onun başarısı ise Türkiyen’in başarısıdır.  Bu nedenle daha başarılı olmak mecburiyetineyiz. Biz daha çok çalışıp, milli takıma daha çok sporcu vermek zorunayız bu yüzden. Daha başarılı olmamız lazım.” dedi.

Öte yandan Mustafa yılmaz gibi bayanlarda 225, erkeklerde 363 toplamda 588 sporcunun mücadele ettiği yarışlara Konya'dan katılan sporcularımız; Azize Altun cirit atmada, Bahar Aytekin disk atmada birinci olurken, Raziye Çoban ise gülle atmada ikinci olma başarısı gösterdi.  Azize Altun’da rakiplerini saf dışı bırakarak 30 Mayıs 01 Haziran tarihleri arasında Bakü'de yapılacak, Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa seçmelerine katılacak olan Milli Takım kampına katılmaya hak kazandı. Milli Takım kampı ise 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

NİHAT ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.