Ölürken de ayrılmadılar

Ölürken de ayrılmadılar

30 Temmuz 2000 tarihinde dünyaya gelen Emre Toksöz ile Hüseyin Aktaş oyun oynadıkları çeşme taşının üzerlerine düşmesi sonucu yaşamada birlikte veda etti

30 Temmuz 2000 tarihinde dünyaya gelen Emre Toksöz ile Hüseyin Aktaş oyun oynadıkları çeşme taşının üzerlerine düşmesi sonucu yaşamada birlikte veda etti

Bozkır İlçesi Bağyurdu (Sopran) köyünde önceki gün akşam meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden ve ayna gün dünyaya gelen Emre Toksöz ile Hüseyin Aktaş gözyaşları ve dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Boğaz mevkiinde önceki gün akşam saatlerinde kullanılmayan çeşmenin üzerinde bulunan büyük taş parçasının üzerlerine düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden Emre ile Hüseyin’in 30 Temmuz 2000 tarihinde dünyaya geldikleri ve günlerinin büyük bölümünü birlikte geçirmeleri aileleri başta olmak üzere tüm sevenlerinin acılarını bir kat daha artırdı.
Aynı günde doğan ve aynı gün hayatını kaybeden Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu’nda eğitim gören ve günlerinin büyük bölümünü birlikte geçiren iki arkadaş Bağyurdu Camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında da ayrılmadı ve yan yana toprağa verildi.
Korkunç bir kaza sonucu hayata veda eden 11 yaşındaki Emre ile Hüseyin’in cenazeleri köy camisine getirildiği zaman anne ve babalarının feryatları bir kez daha yürekleri yaktı. Emre ile Hüseyin’in hayatlarını kaybetmesinin ardından geride bıraktıkları bisikletleri ile eşyalarına sarılarak gözyaşı döken Emre Toksöz’ün babası 69 yaşındaki Baki Toksöz, oğlu Emre’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
Çocuklar oyun oynarken başlarına böyle bir olayın geldiğini ifade eden Toksöz, olay yerindeki çocuklardan birinin de betonun altında kalmaktan son anda arkadaşının yardımıyla kurtarıldığını söyledi. Hayatlarını kaybeden oğlu ile Hüseyin'in 30 Temmuz'da dünyaya geldiğini, birlikte doğdukları gibi birlikte öldüklerini dile getiren Toksöz, “Yedikleri içtikleri hep birdi. Sürekli birlikte oyun oynarlardı. Acımız büyük ama Allah'tan gelen bir olay” diyerek gözyaşı döktü.
FİLİZ KILINÇEL MERHABA/BOZKIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.