Ölen kardeşini özlüyor

Ölen kardeşini özlüyor

11 yaşındaki Büşra, hemzemin geçitte çıkan terliğini almak için elini bırakan ve bu sırada trenin altında kalarak yaşamını yitiren kardeşi Havva Nur'un gözleri önünde ölmesini engelleyememenin üzüntüs

11 yaşındaki Büşra, hemzemin geçitte çıkan terliğini almak için elini bırakan ve bu sırada trenin altında kalarak yaşamını yitiren kardeşi Havva Nur'un gözleri önünde ölmesini engelleyememenin üzüntüsünü yaşıyor

Konya'da 11 yaşındaki Büşra, hemzemin geçitte çıkan terliğini almak için elini bırakan ve bu sırada trenin altında kalarak yaşamını yitiren kardeşi Havva Nur'un gözleri önünde ölmesini engelleyememenin üzüntüsünü yaşıyor. 
Kurtuluş Hemzemin Geçidi yakınlarında, üç yıl önce bir trenin, yaya olarak ablası Büşra Sürer ile birlikte rayların üzerinden geçmekte olan Havva Nur Sürer'e (6) çarparak yaşamının yitirmesinin ardından Sürer ailesi, her Ramazan Bayramı öncesi aynı acıyı yaşıyor. 
Kardeşinin ölümüne şahit olduktan sonra yaşananları ilk defa anlatan Büşra Sürer (11), kardeşiyle birlikte bakkaldan alışveriş yaptıktan sonra evlerine gitmek için hemzemin geçidi kullandıklarını söyledi. 
O sırada yoldan geçen bir araçtan el kol hareketi yapıldığını ancak ''Sapık'' olacağı düşüncesiyle pek dikkate almadıklarını belirten Sürer, ''Kardeşimin terliği hemzemin geçitte çıktı. Elimi bırakarak almaya gittiği sırada tren çarptı. Kardeşimin gözlerimin önünde ölmesini engelleyememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Çok zor günler geçirdim. Kaza bir Ramazan Bayramı öncesi yaşandı. Her bayram öncesi yaşadığım o günler aklıma geliyor. Maalesef aynı acıyı yaşıyorum'' dedi. 
''BAYRAMDA KİMSE BU ACIYI YAŞAMASIN''
Baba Hasan Hüseyin Sürer de kızını kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü gibi yüreklerinde yaşadıklarını vurguladı. 
Kimsenin özellikle trafiğin yoğun olduğu bayramlarda ve öncesinde küçük çocuklarını tek başına dışarıya çıkarmaması tavsiyesinde bulunan Sürer, kendilerinin yaşadıkları acıyı bir başkasının yaşamasını istemediklerini dile getirdi. 
Hemzemin geçitleri tek başına çocukların kullanmasına izin verilmemesini öneren Süre, göz yaşlarına hakim olamadı. 
Sürer, Kurtuluş Mahallesi'ndeki hemzemin geçitlerde bugüne kadar birçok kişinin öldüğünü belirterek, ''Yine birkaç yıl önce bayram günü şeker toplamaya çıkan kız çocuğu trenin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Aileler ne kadar yoğun olursa olsun, özellikle yaklaşan Ramazan Bayramı'nda sevinçleri hüzne dönüşmemesi için çocuklarının attığı adımdan haberdar olmaları gerekiyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.