Öldürülen Gazete Dağıtıcısı İçin Eylem Yapıldı

Öldürülen Gazete Dağıtıcısı İçin Eylem Yapıldı

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini dağıtan, 46 yaşındaki Kadri Bağdu’nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla eylem yapıldı.Beyoğlu'ndaki Özgür Gündem gazetesi önünde yapılan eyleme gazete çalışanları, Türkiye Gazeteciler...

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini dağıtan, 46 yaşındaki Kadri Bağdu’nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla eylem yapıldı.

Beyoğlu'ndaki Özgür Gündem gazetesi önünde yapılan eyleme gazete çalışanları, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve bazı siyasi parti mensupları katıldı. Protestoda ‘Ne IŞİD ne AKP vahşeti özgür basını susturamaz’ yazılı pankart da açıldı. Eylemciler, ‘Özgür basın susturulamaz’ şeklinde slogan attı.

Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “IŞİD vahşetine sessiz kalmayan halklara dönük tüm Türkiye’de sokaklara sürülen bu militer güçler Batman’da Amed’de Şırnak’ta İstanbul’da Antep’te Adana’da ve onlarca şehirde katliam provaları linçler cinayetler işlemiştir. AKP’nin hazırlayıp provoke ettiği bu militer güçler cinayetlerini polisin gözetiminde gerçekleştirmişlerdir. Dün sabah itibarıyla 17 yıldır büyük bir özveriyle gazetemizin dağıtımını yapan Kadri Bağdu arkadaşımız kalleşçe bir saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmiştir.”

Turgay Olcayto ise, “Gazeteciler üzerinde müthiş bir korku iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Gazetecileri durduramayacaklar. Gerçek gazeteciler halkın doğruları öğrenmesi için çaba harcayacaklar.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.