Öldürülen Azadiya Welat Gazetesi Dağıtıcısı Toprağa Verildi

Öldürülen Azadiya Welat Gazetesi Dağıtıcısı Toprağa Verildi

Adana’da öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu son yolculuğuna uğurlandı. 14 Ekim Salı günü merkez Seyhan ilçesindeki Ova Mahallesi’nde silahla vurulan Bağdu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede...

Adana’da öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu son yolculuğuna uğurlandı. 14 Ekim Salı günü merkez Seyhan ilçesindeki Ova Mahallesi’nde silahla vurulan Bağdu, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

    Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemleri sonrası 8 çocuk babası Kadri Bağdu’nun cenazesi araçla evinin bulunduğu Ova Mahallesi’ne götürüldü. Bediüzzaman Nur Camii’nde defin işlemleri yapılan gazete dağıtıcısının eşi Şemsiye Bağdu ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Aslen Siirt Pervarili olan ancak Adana’ya göç eden aile Kürtçe ifadelerle cinayete tepkisini gösterdi. Burada kılınan cenaze namazı sonrası Bağdu’nun cenazesi oluşturulan araç konvoyu ile Gülbahçesi Mahallesi’ndeki Karasu mevkiine götürüldü. Burada bir süre bekletilen cenaze daha sonra binlerce kişinin katılımıyla omuzlara alındı. Cenazenin taşınması sırasında Abdullah Öcalan'ın posterini açıp Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan kalabalık, 'Şehitler ölmez, intikam, Öcalan, katil Erdoğan' dedi.

    HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Uğur Bayrak’ın da katıldığı program sonrası Bağdu, Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bağdu’nun cenaze merasimi sırasında hiçbir güvenlik görevlisinin bulunmaması dikkat çekti.

    Cinayet sonrası Adana Emniyet Müdürlüğü ise yazılı olarak “Konu ile ilgili görgü tanıklarının beyanı doğrultunda olayı gerçekleştirdiği öğrenilen ancak açık kimliği henüz bilinmeyen, motosikletli bir şahsın yakalanması ve olayın detayları ile açıklığa kavuşturulması amacıyla adli mercilerin talimatları doğrultusunda, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimler ile koordineli bir şekilde tahkikat yürütülmektedir. Milli birlik ve kardeşlik sürecine yönelik olduğunu değerlendirdiğimiz bu menfur saldırının aydınlatılması için tüm ve imkân ve kabiliyetlerimiz seferber edilmiştir." açıklamasını yapmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.