Okul sporlarında Konya’ya 8 etkinlik

Okul sporlarında Konya’ya 8 etkinlik

Konyada okullar spor etkinlikleri coşkusu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya’da yapılacak spor etkinlikleri İl’in sosyal yapısını renk katacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Okullar Spor etkinlikleri gereğince Yurt düzeyince düzenlenecek spor yarışmalarının 8’si Konya’ya verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Yalçın, geçen yıl 12 bin öğrenciye spor yaptırdıklarını belirtti ve bu yıl da yarışmalara hazır olduklarını, ekibiyle birlikte Konya ve Ülke sporuna katkı da bulunmaya devam edeceklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Okullar Spor ve İzcilik Daire Başkanlığının faaliyet programı gereğince organize edilen etkinlikler 12 Aralık’ta Kros grup birincilikleriyle başlayacak ve 1 Haziran’da puanlı Atletizm yarışmalarıyla sona erecek. Bu dönem içerisinde Konya’da 7 organize gerçekleştirilecek. Konya’da ilk organize, 12 Aralık’ta küçük, Yıldız ve gençler kros grup birinciliği olarak yapılacak. Gençler hentbol grup birincilikleri ise Konya ile birlikte 10 İl’de 15-19 Aralık’ta düzenlenecek. Konya’da ayrıca, 9-13 Mart tarihleri arasında küçükler basketbol grup birinciliği organize edilecek.
Okullar sporda, Konya’da yapılacak tek Türkiye birinciliği yarışması, yıldız ve gençler halter Türkiye şampiyonası olacak. Türkiye çapında çok sayıda bayan ve erkek sporcunun katılacağı yarışmalar 29-31 Mart tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek. Konyalı haltercilerinde iddialı katılacakları yarışmalar Atatürk spor salonunda düzenlenecek. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yalçın, bu şampiyonada bin’e yakın sporcu, yönetici, teknik adam ve veliyi Konya’da barındırmaktan gurur duyacaklarını açıkladı. 
Konya’da, ilerleyen aylarda Okullar spor etkinlikleri çerçevesinde üç yarı final ve bir de spor oyunları düzenlenecek. Okullu Yıldızlar hentbol yarı final müsabakaları 13-17 Nisan 2010’da Konya ile birlikte Kayseri, Aydın ve Malatya’da gerçekleştirilecek. İlköğretim Okulları küçükler hentbol yarı final birincilikleri de Konya, Malatya, Rize ve Bolu’da, 26-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Liseli genç kız ve erkek voleybolcular ise Konya’da yarı final maçlarında mücadele edecekler. Bu karşılaşmalar 4-8 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Konya’da ayrıca, yıldız ve gençler işitme engelli okullar spor oyunları organize edilecek. Bu oyunlar ise 10-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.