Oğru Yaylası'nda Yörük Şenliği Düzenlendi

Oğru Yaylası'nda Yörük Şenliği Düzenlendi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Oğru Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yörük Şenliği’ bu yıl da birbirinden renkli görüntülere ve eğlenceli anlara sahne oldu. Köylülerin her yıl bir araya gelerek birlik ve beraberlik...

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Oğru Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yörük Şenliği’ bu yıl da birbirinden renkli görüntülere ve eğlenceli anlara sahne oldu. Köylülerin her yıl bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde düzenlediği şenlikte şarkılar ve türküler okunarak, yöresel oyunlar oynandı.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Oğru Yaylası'nda düzenlenen şenlikte, Yörükleri yalnız bırakmayarak, genç yaşlı herkesin beğenisini topladı. Başkan Turgut, yayla sakinlerini ve şenliğe katılan Yörükleri tek tek ziyaret ederek, onların istek ve taleplerini yerinde dinledi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Turgut, geçmişine ve kültürüne sahip çıkan bütün vatandaşlara ve şenliği düzenleyenlere teşekkür etti. Başkan Turgut, "Yörük Şenliği’nde her yerden koşup gelerek geçmişini ve kültürünü yaşatmak için bir araya gelen insanlar var. Bu kültürün içinde sevgi, hoşgörü, güler yüz var. Ne düşünürsek düşünelim, hangi görüşten olursak olalım önemli olan bizleri bir arada tutan bu birlikteliğin ve bu kültürün yaşatılmasıdır. Bende bir Yörük evladı olarak sizlerle olmaktan, bu şenlikte hep beraber eğlenip oynamaktan büyük mutluluk duydum. Silifke Belediye Başkanının olarak her zaman sizlerleyim ve sizlerin yanındayım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Yörük Şenliği’ne katılan, yörük kültürünün değerini bilen ve bunu hisseden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu şenliği organize eden ve bizleri bugün bir araya getiren bütün emektarlara sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise şunları söyledi: "At, deve, koyun, eşek ve keçileriyle ovalardan yaylalara, yaylalardan sahillere göçerek geleneklerini sürdüren Yörüklerimiz, yaşatmaya çalıştıkları kültürleriyle yerli ve yabancı tüm dünyanın ilgi odağı olmuştur. Yörüklerimiz atalarından kendilerine miras kalan kültürlerini yaşatmak için mücadele ediyor. Bu mücadelenin bir parçası olarak düzenlenen Yörük Şenliği'ne katılmaktan ve birlik beraberliğimizi pekiştirmekten büyük mutluluk duydum.

2007 yılından bu yana milletvekilliği yapıyorum ve kendimde bir Yörük olduğum için sizlerin sorunlarını ve isteklerini gayet iyi biliyorum. İl Genel Meclis üyeliği görevimdeyken hep Yörüklerin hakkını savundum, halen de savunmaya devam ediyorum. Yolların yapılması, sularının getirilmesi konusunda büyük mücadeleler verdik yine vermeye devam ediyorum.

İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hakkımızı, birliğimizi, geleneğimizi ve kültürümüzü yaşatarak ve bunlara sahip çıkarak, öz kimliğimizi koruyarak var olmaya devam edeceğiz. Yörük Şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Şenliğe katılan CHP İlçe Başkanı Mustafa Tahsin Şimşekli de "Yörük kültürü sadece bizim zannettiğimiz gibi kıl çadırlar, develer, davarlardan oluşmuyor aynı zamanda bir ruhtur. Yörüklülüğü oluşturan fiziki unsurlar ortadan kalkmış olsa bile o binlerce yıldır süregelen Yörük kültürü ve Yörük geleneğinin ruhu yaşıyor. Yörük insanlarımız temiz, dürüst, öz kimliğini koruyan, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan insanlardır. Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı olarak bütün Yörüklerimizi tebrik ediyor, nice şenliklerde buluşmayı ümit ediyorum." diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mustafa Tahsin Şimşekli, belediye meclis üyeleri ve partililer, şenlik açılışının ardından yayla sakinlerini ve şenliğe katılan Yörükleri ziyaret ederek, sohbet ettiler.

Turgut, büyükşehir yasasıyla yaşanan sıkıntıları, Silifke Belediyesi'nin hizmetlerini ve projelerini anlattı, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.