Öğretmenimizi geri istiyoruz!

Öğretmenimizi geri istiyoruz!

Meram 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2A Sınıfı Öğretmeni Ahmet Murat Toy; öğrenci velilerinin iddiasına göre, Okul Müdürü Mustafa Bayrakçı'nın egosunu tatmin etmek istemesiyle başka okula gönderildi.

Meram 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2A Sınıfı öğrencileri, Cuma günü aldığı haber ile sarsıldı. Öğrencileri ile pikniğe giden Öğretmen Ahmet Murat Toy, o esnada yönetim tarafından başka okula gönderileceğini öğrendi. Bu haber karşısında gerek öğrenciler gerekse okul velileri büyük bir üzüntü yaşadı. Veliler, iddialara göre konu ile ilgili yönetimden gerekli bilgileri alamadı. Öğrenciler, öğretmenlerinin başka okula gönderilmesiyle okula gitmemeye karar verdi. Veliler, öğretmen Murat Toy'un çok başarılı olduğunu ve 9 yıldır Meram 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'nda görev yaptığını belirtti. Ayrıca Öğretmen Ahmet Murat Toy'un 9 yıl boyunca hiçbir yönetici ile sıkıntı yaşamadığını, Mustafa Bayrakçı ve ekibi ile sıkıntıların arttığını dile getirdi. Okul Müdürü Mustafa Bayrakçı tüm bu iddiaların asılsız olduğunu Öğretmen Toy'un başka okula gönderilmesiyle kendilerinin ilgisinin olmadığını ifade etti. Öğretmen Toy'un ayrıca Türk Eğitim-Sen'e üye olduğu öğrenildi. Türk Eğitim- Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata da şunları kaydetti: “Bu durumu gerektirecek bir şey yoktu. Öğretmenimiz çok başarılıydı. Hukuksal bütün yollara başvuracağız.”

MÜDÜR ÖĞRETMENLERE BASKI UYGULUYOR

2A sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin başka okula gönderilmesi sebebiyle okula gitmeyi istemiyor. Veliler de okulların kapanmasına bir ay kala alınan bu kararın doğru olmadığını vurguluyor. Muhsin Haksever adında bir veli Okul Müdürü Mustafa Bayrakçı'nın kendi egosunu tatmin etmek için öğretmen Toy'a baskı uyguladığını ve şikayet ettiğini kaydetti. Haksever, “Müdür, başka bir öğretmene de aynı baskıyı uygulamış. Şikayet ettiğini öğrettik. Diğer öğretmenin de soruşturması devam ediyormuş. Bu müdürün öğretmen kıyımına son vermesi gerekiyor. Sınıfta bulunan 26 öğrenciyi feda ederek öğrencilerin geleceğini düşünmeden, umurunda bile olmadan Ahmet hocanın il içine tayinini yapmıştır. Öğrencilerin aileleri de moralman yıkılmış durumda. Bugün birçok velimiz burada değil. Bazıları çalıştığı için gelemedi bazıları da baskıdan korkuyor” şeklinde konuştu.

img_0875.jpg

MÜDÜRÜN SORUŞTURULMASINI İSTİYORUZ

Aynur Koç adlı bir veli de akıllarında şüphelerin olduğunu dile getirdi. Tayin ve atama döneminin bu dönem olmadığını aktardı. “Yönetime gittik, yönetim öğretmenin başka okula gönderilmesiyle alakalı açıklamalarda bulunmadı” diyen Koç, şöyle konuştu: “Aklımızda soru işaretleri var. Öğretmenin iadesini istiyoruz. Müdürün soruşturulmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz üzgün. Okuldan soğudular. 2 yıldır öğretmenleri ile birliktelerdi. Başka bir öğretmene alışmaları zor. Milli Eğitim Bakanlığının, müdürlüğünün ve çocuklara fazlası ile önem veren Konya Valisi Yakup Canbolat'ın konu ile yakından ilgilenmesini istiyoruz. Bizler de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçemizi vereceğiz.”

img_0884.jpg

ÖĞRENCİLER YÖNETİMİ SUÇLUYOR

Öğrenciler de öğretmenlerinin okul müdürü tarafından alındığını düşünüyor. Öğretmenlerini geri isteyen öğrenciler, müdür ve müdür yardımcılarına seslendi. Öğrenciler, “Okuldan zevk almıyoruz. Artık okula gitmek istemiyorum. Öğretmenimiz bir an önce gelmezbe bu okuldan da ayrılacağız. Öğretmenimiz de bize bir açıklama yapmadan gitti. Ona da sinirlendik” diye konuştu.

ÖĞRETMEN İLE HUSUMETİMİZ YOK

Tüm bu iddiaların ardından bir açıklamada okul yönetiminden geldi. Okul Müdürü Mustafa Bayrakçı, “Atama ile ilgili bizim bir hakkımız yok. Bu kararı bakanlığımız uygun gördü. Bilgi edinme çerçevesinde sınırları aşan bir açıklama yapmam doğru olmaz. Hocamız ile aramızda bir sıkıntı ve husumet yoktu” cümlelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum