Öğrencilere Uygulamalı Geri Dönüşüm Eğitimi

Öğrencilere Uygulamalı Geri Dönüşüm Eğitimi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından, “Her Atık Çöp Değildir. Yarınlar Çöpe Gitmesin” sloganıyla başlatılan eğitim seminerleriyle birlikte öğrencilere çevre ve geri kazanım konusunu yerinde ve uygulamalı olarak göstermek için geri dönüşüm tes

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından, “Her Atık Çöp Değildir. Yarınlar Çöpe Gitmesin” sloganıyla başlatılan eğitim seminerleriyle birlikte öğrencilere çevre ve geri kazanım konusunu yerinde ve uygulamalı olarak göstermek için geri dönüşüm tesisleri gezdirildi.

Hafta içeresinde okullarında geri dönüşüm konusunda eğitim verilen Atatürk İlkokulu öğrencileri, Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince geri dönüşüm tesisine götürüldü. Öğrenciler, toplanan kağıt, plastik ve metal malzemelerin geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldığını yerinde gördü.

Geri dönüşüm tesisini gezen öğrencilere Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzmanları tarafından bilgi verilerek, “Sınırlı olan doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda, var olan kaynakların özenle kullanılması bir zorunluluktur. Önemli olan çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmaktır. Bu çalışmalar ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan oldukça önemli. Biz gelecek nesillere temiz bir toplum ve köreltilmemiş bir çevre ile birlikte çevre kültürü bırakmak istiyoruz. Belediyemiz ‘Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin’ sloganıyla hareket ederek ambalaj atıklarının toplanarak kaynağında ekonomiye yeniden kazandırılması için geniş bir alanda uygulamalar yapmaktadır. Okullarımızda mutat olarak eğitimlerimiz devam ederken öğrencilerimize geri dönüşümü uygulamalı olarak göstermek için bu programı düzenledik” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.