Öğrencilere trafik kültürü kazandırılıyor

Öğrencilere trafik kültürü kazandırılıyor

Şafak Sürücü Kursu Eğitmeni Ayşe Yeşim Enbiyaoğlu, “İlkokul çocuklarını trafik kuralları konusunda bilinçlendiriyoruz. Velilerin de bilinçlendirilmeye ihtiyacı var. Çoğu şeyin farkında bile değiller” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Sürücü Kursu Federasyonu Başkanlığı işbirliği ile hazırlanmış bir seminer büyük ilgi görüyor. İlkokul öğrencileri eğitmenler tarafından trafik konusunda bilinçlendiriliyor. Görevli eğitimciler her hafta bir okula giderek öğrencilere trafikte hangi kurallara dikkat edilmesi gerektiğini öğretiyor. Öğrenciler de semineri büyük keyif alarak dinliyor.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Şafak Sürücü Kursu Eğitmeni Ayşe Yeşim Enbiyaoğlu, etkinliğe geçen hafta başladıklarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Sürücü Kursu Federasyonu Başkanlığı işbirliği ile hazırlanmış bir seminer olduğunu kaydetti.  Bütün sürücü kurslarındaki, eğitmenlere bu görevin verildiğini aktaran Enbiyaoğlu,  “Bana 3 okul verildi. Son olarak Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrencilerimizle bir araya geldik. Tüm hafta boyunca seanslarımı okulda sürdüreceğim. Anlamlı bir çalışma. Böyle bir çalışmanın içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Çocukları 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünu göz önüne alarak eğitmek ve bilinçlendirmek anlamlı olan şeydir. Küçük yaşta çocuklarımızın trafik bilincine kavuşturulması gerekiyor. Biz kurslarda bu eğitimi, 18 yaşını doldurmuş yetişkinlere veriyoruz. Trafik eğitmenleri olarak, okullarda branşlaşılmasını temenni ediyoruz. Başka öğretmenler tarafından trafik eğitimi veriliyor. Bu da bazı yanlışları beraberinde getiriyor. Öğrenciler, yanlış bilinçlendiriliyor. Bu bir başlangıç” açıklamalarında bulundu.

TRAFİK KÜLTÜRÜNÜ AŞILIYORUZ

Şafak Sürücü Kursu olarak, eğitimlere çok fazla önem verdiklerini ifade eden Enbiyaoğlu, trafiğin bir toplum için çok öneminin bilincinde olduklarının da altını çizdi. “Trafik kurallarına uyulmalı biz de bu eğitimi vermek için uğraşıyoruz” diyen Enbiyaoğlu, daha sonra  “Amacımız, çocuklarımızı küçük yaşlarda trafik bilgisi ile donanımlı hale getirmek. Bir de trafik kültürünü onlara aşılamak. Yeni çıkan yönetmeliğe göre Trafik Adabı dersi de zorunlu ders olarak müfredatta yer almıştır. Trafik Psikolojisi ve Trafik Adabı derslerinin verilmesi, derslerin zorunlu olması, denetlenmesi topluma güvenli sürücüler kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda  Orhan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü sayın Veysel Katırcıoğlu'na da ilgi ve alakasından dolayı teşekkürü bir borç biliriz” açıklamalarında bulundu. 

VELİLERİN DE BİLİNÇLENMESİ LAZIM

Önümüzde yaz tatili olduğunu ve öğrencilerin bisiklet sürerken trafikte neye dikkat etmesi gerektiğini de vurgulayan Enbiyaoğlu, aynı zamanda velilere de seslendi. Enbiyaoğlu, şunları kaydetti: “Çocuklarımız teknoloji çağında yaşadıkları için bazı şeyleri öğrenebilmişler. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk ailelere düşüyor. Onların da bilinçlenmeye ihtiyacı var. Çoğu veli çocuğunun bisiklet sürerken kask ve dizlik takmasının gerekli olduğunu bilmiyordur. Böyle velilerimiz çok. Tüm bu şartlar oluşursa trafikte can ve mal güvenliği zaten kaçınılmaz olur. Araba kullanmak vitesten ve direksiyondan ibaret değildir. Bu yanlış bir algıdır. En önemli husus dikkat ve saygıdır. Herkes birbirine saygılı olsa kazalar olmaz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.