Öğrencilere keşfetmeyi öğretmeliyiz

Öğrencilere keşfetmeyi öğretmeliyiz

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Konevi Kültür Merkez'inde öğretmenler için "21.Yüzyıl Okulu ve Öğrenme"başlıklı seminer düzenledi. Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, “Eğitimin ana fikri değiştirmek değil keşfetmek olmalıdır” dedi.

 Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Konevi Kültür Merkez'inde öğretmenler için "21.Yüzyıl Okulu ve Öğrenme" konulu seminer düzenledi. Seminere; ilkokul,ortaokul ve lise öğretmenleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Okulları Kurucusu Nesibe Aydın,"Ankara'dan sonra 2016-2017 yılında İstanbul ve Konya'da okullarımız açılacak. Nesibe Aydın Okulları'nın sesi daha gür bir sesle yankılanacak. Ankara'da  1984 yılından beri sürdürdüğümüz eğitimcilik anlayışı ile ülkemize hem sportif hem de eğitimde başarı elde etmiş öğrenciler yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Öğretmenliğimin 7.yılında kitap yazmaya başladım ve ilk kitabımı çıkarttım. İlkokul,ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yazdığım okula yardımcı kaynak kitaplar büyük rağbet gördü ve görmeye de devam ediyor. Eşimle birlikte bizim bir hayalimiz vardı. Sosyal aktivitelerin olduğu,öğrencilerin dershanelere ihtiyacını gideren bir eğitim kurumu açma hayalimiz vardı. Eğitimden kazandığımız parayı eğitime yatırarak hayalimizi gerçekleştirdik. Dershanelerimizde ve okullarımızda donanımlı öğrenciler yetiştiriyoruz. Ankara'da bulunan Gölbaşı Kampüsü'nde 1700 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerden 800-900 tanesi lisanslı, derece yapmış çeşitli spor dallarında başarı elde etmiş öğrencilerdir. Eğitim başarısının yanı sıra sportif başarılar ile de gündeme gelen bir eğitim sistemimiz bulunmaktadır" dedi.

EĞİTİMİN ANA FİKRİ DEĞİŞMELİ

Nesibe Aydın'dan sonra sahneye davet edilen Marmara Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın,"50 yıl sonra okul olmayacak. Bilim adamları insanların beyinlerini okumaktadır. Beynin her halini ve her hareketinin görüntüsü kaydedilmiştir. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları da bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. Türkiye'de eğitim sisteminde büyük yanlışlıklar var. Bunların başında gelen yanlış ise eğitimin ana fikridir. Eğitimin ana fikri değiştirilmelidir. Ülkemizde eğitimin ana fikri öğrenciyi değiştirmek. Öğrencinin davranışlarını,hayallerini,bilgi hafızasını değiştirmeye yönelik. Eğitim ana fikri değiştirmek değil keşfetmek olmalıdır. Her öğrenci tek tek keşfedilmeli sorunlarına çözüm aranmalıdır. Öğrencilerin yetenekleri ve sorunları keşfedilerek eğitimde başarı sağlanmalıdır"dedi. Aydın'ın konuşmasının ardından katılımcılara çay ve kahve ikram edildi.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.