Öğrencilere ev konforunda yurt

Öğrencilere ev konforunda yurt

Sille Yolu yakınında yapımı tamamlanan Özel Hediye – Zeki Kaya Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, bu yıl ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor

120 öğrenciye ev sahipliği yapacak Özel Hediye – Zeki Kaya Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda, barınma ihtiyaçlarının yanı sıra, nezih bir ortamda kişisel gelişime katkı sağlayacak eğitimler de verilecek. Yurt Müdürü Abdullah Gülenç, yurdun bu sene hizmete girdiğini belirterek, “Yeni bir bina. Konya’daki yurt halkalarına bir yenisini daha ekledik. Emeği geçen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Onların çok büyük emeği oldu. Yaklaşık 120 öğrenci alacağız. Bu sene Konya içinden ve dışından Konya’da ortaöğrenim alacak öğrencilerimiz yurdumuza bekliyoruz” dedi.

2-1-038.jpg

“Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının yanında sosyal aktivitelerini geliştirmek, onlara baba evlerinde yaşıyor hissini vermek istiyoruz” diyen Gülenç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlara gerekirse abi, baba olacağız. Dertleri ile dertleneceğiz. Derslerine faydalı olmaları için etütler düzenleyeceğiz. Sabahları onların gelişimine faydalı sohbetler düzenleyeceğiz. Tefsir, siyer, ilmihal derslerini Konyamızın donanımlı hocaları verecek. Hem barınma imkanı, hem de ahlaki, kültürel ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Evlatlarımızın derslerine de katkı sağlayacağız. Üniversiteyi yeni bitirmiş öğretmenlerimiz, çocuklarımıza takıldıkları yerde yardımcı olacaklar. Etütlerde sorularını cevaplandıracak. Binamız ilk kez kullanılacak. Sıfır bina. Odalarımız 4 kişilik. İkişer ranza ve çalışma masası olacak. Her odada lavabo ve banyo mevcut. İnternet için bir odamız olacak. Sabah kahvaltı, akşam yemek vereceğiz. Konum olarak Sille Yolu üzerindeyiz. Erenköy Otobüs son durakları ile arka arkayayız. Sessizlik olarak, havası olarak çok iyi bir konumdayız. Yurt için ideal bir mekan. Yaklaşık 12 otobüs hattı yurdumuzun yanından geçiyor. Konya’nın her yerine kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Yurdumuzun yapımında emeği geçen Hediye – Zeki Kaya çiftine, Anadolu Gençlik Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Veli ve öğrencilerimiz bizlere 0332.246 22 23 numaralı telefondan ulaşabilirler.”

HÂLİD ŞEN

2-2-068.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.