Öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile kişisel hijyen

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile kişisel hijyen

Beyşehir'de ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik, Beyşehir Sağlık Grup Başkanlığı tarafından ağız ve diş sağlığı ile kişisel hijyen konusunda eğitim semineri verildi.

Beyşehir İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tugay Güzeller, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ekim 2008'de başlayan faaliyetler kapsamında, ilçe merkezindeki okullarda eğitim gören toplam 4 bin 646 öğrenciye, 33 seansta ağız ve diş sağlığı ile kişisel hijyen konusunda eğitim verildiğini bildirdi. 
Seminerlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Dr. Güzeller, öğrencilere ağız ve diş sağlığının genel sağlık açısından ne kadar önemli olduğu, ağız ve diş sağlığı ile ilgili karşılaşılan sağlık sorunları ve kişisel hijyenin sağlığı korumak ve devam ettirmek adına insanlar için önemi hususlarında bilgiler aktarıldığını belirtti. 
Dr. Güzeller, ilçeye bağlı beldelerdeki ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olarak da sağlık ocakları tarafından sağlıklı beslenme konusunda eğitim seminerleri verildiğini kaydetti. 
Sağlıklı bir geleceğin, sağlıklı yetişen gençler sayesinde olacağına işaret eden Güzeller, sağlıkla ilgili eğitim çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.