Öğrenciler son yolculuklarına uğurlandı

Öğrenciler son yolculuklarına uğurlandı

Servis minibüsü'nün karıştığı kazada yaşamlarını yitiren 5 kişi, gözyaşları içinde toprağa verildi. Yoğun katılımın olduğu cenazede ölenlerin yakınları güçlükle sakinleştirilirken, öğrencilerin İmam Hatip okumak için Harmancık Mahallesi'ne gittikleri öğre

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Meram Beybes Mahallesi'nde meydana gelen feci kaza sonrası hayatını kaybeden Necip Fazıl Kısakürek İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri ve servis şoförü son yolculuklarına uğurlandı. Hayatını kaybedenlerin tamamının Beybes Mahallesi'nde ikamet ettikleri öğrenilirken vefat eden öğrencilerin mahallede ortaokul olmasına rağmen 'İmam Hatip' okumak için Harmancık Mahallesi'nde bulunan Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'na gittikleri öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren iki öğrenci saat 10.00 sularında, diğer iki öğrenci ve servis şoförü ise öğle namazını müteakip defnedildi. Tabutların okul masaları üzerine konulması dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerden amca çocukları olan Ahmed Vadı (11) ve Hasibe Vadıoğlu (11) Gödene Köyü Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar kıldırdı. Cenaze namazına İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş'in yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

YAKINLARI ZOR SAKİNLEŞTİRİLDİ

Defin öncesi ölen çocukların yakınları fenalık geçirdi. İl Müftüsü Ali Akpınar cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, müminlerin Rabbinden gelen her şeye razı olduğunu belirterek, "Bu kaza ve kadere imanımızın bir gereğidir. Bizim iman borcumuz Rabbimize. Cenabı Hak bize emanet ettiği çocukları aldı. Verdiği zaman Rabbimiz aldığı zaman da Rabbimiz. Kuran-ı Kerim’de herkes için belirlenmiş ölüm tarihlerinin olduğu ayetler var. O saat geldi mi ne bir saniye öne alınır ne bir saniye sona bırakılır” şeklinde konuştu. Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler Gödene Mahallesi Aşağı Mezarlık'a defnedildi. Diğer iki öğrenci Fatma Yeniay (11) ve Rabia Sahra Vadıoğlu (11) ve servis şoförü Adem Ovalı ise öğle namazını müteakip Gödene Köyü Merkez Cami'inden kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze öncesi Rabia Sahra Vadıoğlu'nun babası ve amcası tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Cenaze namazına Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, bürokratlar, öğrencilerin yakınları, arkadaşları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yeniay, Sahra ve Ovalı'nın naaşları mahalle mezarlığında defnedildi.

Öte yandan, kazada ölen öğrencilerin okuduğu Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.