Öğrenciler şehit ailelerini unutmadı

Öğrenciler şehit ailelerini unutmadı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, resim ve heykel sergisi açtı. Serginin gelirlerini şehit ailelerine bağışlayacak olan öğrenciler, büyük bir takdir topladı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve heykel bölümü öğrencileri ile Konya Şehit Aileleri Derneği, ortak bir çalışmaya imza attı. Öğrenciler; yaptıkları eserleri Şehit Aileleri Derneği bahçesinde görücüye çıkardı. Serginin açılışına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Garnizon Komutanı Hv. Tuğgen. Ergün Eskici,  AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Kadın Kolları Başkanı Nazife Demirhan, Şehit Aileleri Derneği Konya Şube Başkanı Recep Pekdemir, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Canbolat ve beraberindekiler, açılışın ardından sergiyi gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Ayrıca öğrenciler hazırladığı büyük ve anlamlı bir resim ise Şehit Aileleri Derneği Konya Şubesine hediye edildi.

GELİRLER ŞEHİT AİLELERİNE

Sergide emeği geçen öğrenciler, böyle bir projenin içinde yer almaktan mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, kendilerinin bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istediklerini ve Şehit Aileleri Derneği ile birlikte ortak bir çalışmaya girdiklerini belirttiler. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Cihan Baran şunları kaydetti: “Şehitlerimiz, bizler için canlarını hiçe saydılar. Onların medyada sadece küçücük bir yerde yer almasını kabullenemiyoruz. Onlar, bizim için çok değerli. Sergideki resimlerde anlamlı ve farklı mesajlar veriliyor. Heykellerle de şehitlerimizin cesareti anlatılıyor. Kardeşliğin ne derece önemli olduğu anlatılıyor. Sergi ilk günden büyük bir ilgi gördü. Eserlerden gelecek ücretleri şehit ailelerine bağışlayarak, üstümüze düşen sorumlulukları bir bir yerine getireceğiz.”

OĞULSUZ YAŞANIR AMA VATANSIZ ASLA!

Serginin açılış törenine katılan şehit aileleri de gençlerin kendilerini duygulandıran böyle bir çalışma içinde olmalarını takdirle karşıladı. Eserlerden etkilendiklerini dile getiren şehit aileleri, “Derneğimize hediye edilen büyük resim çok anlamlı.Üzerinde oğulsuz yaşanır ama vatansız asla yazıyor. Çok doğru bir cümle. Vatanımız, herşeyden değerli. Canını vatan için veren evlatlarımız unutulmayı haketmiyor. Bu vatanı kolay kazanmadık. Şehit yakınları olmaktan gurur duyuyoruz. Rabbim, gençlerimizi korusun” dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.