Öğrenciler obeziteye karşı bilinçlendirildi

Öğrenciler obeziteye karşı bilinçlendirildi

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Konya il merkezindeki ilköğretim 7. sınıf öğrencileri arasında yapılan Sağlıklı Beslenme, Obezite, Fiziksel Aktivite ve Hijyen konulu bilgi yarışması sonuçlandı.

Yarışmanın sonucunda Özel Selçuklu Esentepe İlköğretim Okulu birinci, Meram Mümtaz Koru İlköğretim Okulu ikinci ve Karatay Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Hekimevi’nde düzenlenen programla verildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdürü Doktor Hasan Küçükkendirci, dereceye giren okulların yöneticileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, yapılan müfredat değişikliği ile artık okulların sadece bilgi yükleme merkezi değil, bunun yanında öğrencileri merkez alan ve öğrencilerin yapılan faaliyetlerde ön plana çıkmasını sağlayan bir yapıya kavuşturulduğunu ifade etti. Obezite ile ilgili yapılan yarışmanın da öğrencileri ön plana çıkaran ve kendi yaptıkları çalışmaların neticelerini görmelerini sağlayan bir etkinlik olduğunu dile getiren Halil Şahin, “Öğrencilerimizi obezite sorunundan uzak tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacı ile bu çalışmayı düzenledik. Bugün de yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vermek için bir araya toplandık. Dereceye giren öğrencilerimizi ve onları eğiten öğretmen ve velileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise beslenmenin anne karnından itibaren başlayan ve ölene kadar devam eden bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, beslenmenin önemine vurgu yaptı. Her yaşa göre beslenmenin de şekillendiğini kaydeden Küçükkendirci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmadaki amaçlarının öğrencilere düzenli beslenme alışkanlığı sağlamak olduğunu bildirdi. Dengeli beslenmenin eğitime de olumlu yansıdığını aktaran Küçükkendirci, “Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre düzenli ve dengeli beslenen öğrenciler, yüzde 12-13 oranında daha başarılı oluyorlar. Biz de öğrencilerimizin beslenme düzenine dikkat ederek daha başarılı olmalarını sağlayabiliriz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.