Oğlunu Bonzaiye Kurban Veren Baba: Gençlik Elden Gidiyor!

Oğlunu Bonzaiye Kurban Veren Baba: Gençlik Elden Gidiyor!

Kartal’da, 18 yaşındaki Sefa Bayburtluoğlu, arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu madde bonzai içtikten sonra hayatını kaybetti. Yetkilileri önlem almamakla suçlayan acılı baba, “Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız...

Kartal’da, 18 yaşındaki Sefa Bayburtluoğlu, arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu madde bonzai içtikten sonra hayatını kaybetti. Yetkilileri önlem almamakla suçlayan acılı baba, “Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız kalınıyor. Parlamentonun çok büyük bir suçu var.” diye isyan etti.

Topselviler Mahallesi’nde bir arkadaşının evinde bonzai içen Sefa Bayburtluoğlu fenalaştı. İki arkadaşı bunun üzerine evden kaçtı. Ev sahibi olan arkadaşının babası ise bu sırada eve geldi. Hastaneye kaldırılan Bayburtluoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada, Sefa Bayburtluoğlu’nun cenazesi Topselvi Merkez Camii’nde kılındı. Cenaze namazına; gencin yakınları, ailesi, arkadaşları ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz katıldı.

Taziyeleri kabul eden acılı baba Yusuf Bayburtluoğlu, “Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız kalınıyor. Parlamentonun çok büyük bir suçu var. Çok acil karar almaları lazım. Bu siyasi bir durum değil yani. Bütün gençlik gidiyor elden. Geleceğe nasıl bir gençlik bırakacağız? Gençlik uyuşturucu müptelası olmuş, hepsi perişan durumdalar.” diye isyan etti.

‘POLİSİN YAKALAYAMADIĞI SATICIYA TELEFONLA ULAŞTIK’

“Her türlü ihmal var.” diyen baba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz uyuşturucu satan birkaç kişi yakaladık, ertesi gün bırakıldı. Hakimler, savcılar nasıl karar veriyor? Bilmiyorum. Polise yakalattığımız şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı, bir gün sonra bıraktılar. Bu nasıl bir yargı? Bu nasıl ülkeyi sevmek? Nasıl gençliği sevmek? Ülkesini seven hakimler savcılar nerede? Polislerin sokaklarda daha seri bir şekilde uygulama alması lazım. Sokaklar boş bırakılmıştır. Her cadde başında bunu açıktan satanlar var. Polisin bulamadığı satıcıya biz telefonla ulaştık. Bunu polis nasıl bulamıyor.”

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, “Yetkililer bu durumu görsün. Biz kaç tane daha genç vereceğiz? Devlet niye buna engel olamıyor? Şu anda yetkililer seçimle yani kendileriyle ilgileniyor. Bizimle ilgilenen yok.” diye konuştu.

‘ŞEKER GİBİ HER YERDE SATILIYOR’

Bayburtluoğlu’nun arkadaşları da uyuşturucuya ulaşmanın çok kolay olduğunu söyleyerek, “Şeker gibi her yerde satılıyor. 5 dakika içerisinde 5-10 lira vererek ulaşabiliyor. Biz de istesek rahatlıkla bulabiliriz.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.