Oğluna devlet sahip çıktı

Oğluna devlet sahip çıktı

Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin'in aynı saldırıda yaralanan oğlu Veysel'in durumu ağırlaştı

Hava ambulansıyla Ankara'ya getirilen 11 yaşındaki Veysel'in babası Kadir Belgin, Dışkapı Hastanesi'nde hayata tutunmaya çalışan oğlu için dua istiyor. 17 yıldır evli olduğu eşiyle en son patlamadan yarım saat önce telefonla görüştüğünü anlatan Belgin, kendisine bu acıyı yaşatanlara öfke duyduğunu söylüyor: "Ne dünyada ne ahirette hakkımı helal etmiyorum."

Yaşadığı acıyı Zaman'a anlatan Kadir Belgin, patlama sırasında iki çocuğunun hafif yaralandığını, küçük oğlu Veysel'in ise beynine isabet eden şarapnel parçaları sebebiyle hayatî tehlikesinin devam ettiğini belirtti. Oğlu Veysel'i, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın desteğiyle önceki gün hava ambulansı ile Ankara'ya getirdiklerini anlatan acılı baba, küçük Veysel'in sağ tarafının tamamen felç olduğunu ve konuşma fonksiyonlarını kaybettiğini belirtti. "Allah'tan umut kesilmez, ama doktorlar yaşama şansının az olduğunu söylüyorlar. Beynine saplanmış bir şarapnel parçası var. Doktorlar bu parçayı çıkarmanın mümkün olmadığını belirtiyorlar." dedi. Kendisine bu acıyı yaşatanlara büyük bir öfke duyduğunu kaydeden Belgin, "Ben dünyada ve ahirette onlara hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Bingöl halkının geçmişten bugüne hep terör örgütünün karşısında olduğunu kaydeden Kadir Belgin, "Bingöl, Doğu ve Güneydoğu'da apayrı bir yerdir. Ancak Bingöl, Diyarbakır ve Tunceli arasında kaldığı için terör örgütü hep burayı ele geçirmek istemiştir. Bingöl halkı hiçbir zaman terörün yanında olmamıştır." ifadelerini kullandı. Atalarının Çanakkale'de şehit düştüğüne dikkat çeken baba Belgin şöyle konuştu: "Bu ülke öyle kolay kazanılmadı ki kolay kaybedilsin ve çapulculara bırakılsın. Yaşananları Türk-Kürt meselesi olarak görmek de yanlış. Biz Türkiye'de istediğimiz yere, ilçeye, köye gidip yer edinemiyor muyuz? Kim bana 'Sen Kürt'sün Ankara'ya gelemezsin' ya da 'herhangi bir ilçeye gidip işyeri açamazsın' diyebilir? Böyle bir şey var mı? Türkiye'de kim hangi haktan faydalanıyorsa ben de faydalanıyorum. Ben Kürt olduğum için ne ayrımcılık ne de üvey evlat muamelesi gördüm."

HALK, ÖRGÜTÜN RANT HESABINI BOZUYOR

Terör örgütünün büyük bir rant hesabı olduğunu ancak emellerine kavuşamadıklarını söyleyen Kadir Belgin, halkın buna büyük tepki gösterdiğini vurguluyor. Terör yandaşlarının, 'Tamamen yanlışlık oldu, bombanın orada patlamaması gerekiyordu.' gibi ifadelerle özür dilemeye çalıştığını belirten Belgin, "Elbette kimse bunlara inanmadı. Doğrusu neydi, bunu soruyoruz. Doğrusu askeri, polisi vurmak mı? Onlar bizim evlatlarımız değil mi? Onlar kendi memleketlerini bırakıp burada beni korumak için görevli değil mi? O askeri anası, babası Bingöl'e gönderiyorsa beni korumak için gönderiyor. Asker buraya turistik tatile gelmiyor ki. Terör yandaşlarına soruyorum: Doğru olan, beni korumaya gelen insanları öldürmek midir?"

Bingöl'de devletin yaptığı birçok hizmetin engellenmeye çalışıldığını ifade eden Belgin, patlamadan sonra hiçbir BDP'li yönetici ve milletvekilinin kendisine taziyede bulunmadığını kaydetti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.