‘Oğlumun katilini bulun’

‘Oğlumun katilini bulun’

6 yıl önce bıçaklanarak öldürüldükten sonra Erler Köyü yakınlarında bir kanala atılan 17 yaşındaki Serdar Şimşekin katillerinin yakalanmaması ailesini perişan ediyor

KATİLLER NEDEN BULUNAMADI

18 Ağustos 2003 tarihinde çalıştığı iş yerinden cep telefonu, telefon malzemeleri, kontur gibi malzemeleri Kulu ilçesine satmaya götüren ancak 47 gün sonra cesedi bulunan 17 yaşındaki Serdar Şimşek’in katil zanlıları halen bulunamadı. Serdar Şimşek’in babası Hüdaverdi Şimşek, oğlunun acısını halen yüreğinde yaşadığını ifade ederken, “Oğlum bir yakınımıza ait olan telefoncuda çalışıyordu. Sürekli olarak ilçelere malzeme götürürdü. Olay günüde iş yerinden kendisine verilen cep telefonu, telefon malzemeleri ve kontur gibi ürünleri satmak için Kulu ilçesine gitmişti. Ancak aradan birkaç gün geçmesine rağmen kendisinden haber alamadık. Akrabamız olan iş yeri sahibine oğlumuzun nerede olduğunu sorduğumuz zaman bize çok ters davranmıştı. Bizde oğlumuzu kendimiz aramaya başladık. Ama bir türlü bulamadık” dedi.
47 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU
Acılı baba oğlunu bulmak için günlerce çalmadık kapı bırakmadığını da dile getirerek, “Aradan 47 gün geçtikten sonra Jandarmanın Erler Köyü yakınlarında bir kanalda 30–35 yaşlarında bir erkek cesedi bulduğunu öğrendik. Ancak yaş itibari ile oğlumuza benzemediği için aklımıza hiçbir şey gelmedi. Ancak jandarmanın çağırması üzerine gittiğimizde bulunan cesedin oğlumuza ait olduğunu gördük. Oğlumu elbiselerinden ve çene yapısından tanıdım. Oğlumun cesedi bulunmuştu ama yanında götürdüğü o zamanlar birkaç milyar tutarında olan malzemelerin hiç birisi yoktu. Bu nedenle malzemelerin gasp edildiği daha sonrada öldürülmüş olabileceğini düşündük” diye konuştu.
HEM POLİS HEM JANDARMA ARADI
Baba Hüdaverdi Şimşek, oğlunun cesedinin bulunması ile katillerinin bulunması için başlatılan çalışmaların hiçbir sonuç vermemesinin kafalarda soru işareti bıraktığını özellikle vurgulayarak, “Oğlumun çalıştığı iş yeri belli, gittiği yer belli, malzemeleri satacağı kişiler belli, gidip gelmesi gereken yollar belli. Ancak bir tek katilleri belli değil. Bunu anlamak mümkün değil. Bugün oğlumun öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçti. Ama olayla ilgili hiçbir gelişme yok. Çumra Jandarma’da olan dosyayı 2003 yılının Kasım ayında Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdik. Poliste uzun süre çalışma yaptı. Ancak bir sonuç alamayınca dosya yeniden Çumra’ya gönderildi.
CİNAYET OLAYI UNUTULUP GİTMESİN
Baba Hüdaverdi Şimşek, kendisini en çok olayın unutulup gitmesi veya dosyanın zaman aşımına uğraması endişesinin üzdüğünü söyleyerek, “Oğlumun katillerinin bulunması için çalmadık kapı bırakmadım. Eğer oğlumun katilleri bulunmaz, katiller elini kolunu sallayarak gezerken dosyamız zaman aşımına uğrar ise o zaman daha çok üzülürüz. Son olarak İçişleri Bakanlığı’na dilekçe gönderdik. Oradan da bir sonuç gelmedi. Oğlumuzun ölümü sanki bilerek saklanıyormuş gibi bir his uyandı içerimizde. Çünkü başka şekilde düşünmek için geçerli bir sebebimiz kalmadı. Oğlumuzun katillerinin yakalandığını ve ceza aldığını gördüğümüz gün bizim için hüzünlü bir bayram olacak. Bugün aradan 6 yıla yakın bir süre geçti. Bir kez daha yetkililere yalvarıyoruz, oğlumuzun katillerini bulun ve annesi Ayşe Şimşek’in her gece uykusunun arasında oğlunun ismini sayıklayarak korku dolu gözlerle uyanmasına son verin. Bunu acılı bir anne ve baba olarak istiyoruz” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.