'Oğlum Esrar Çekiyor Kimseye Zarar Vermeden Tedavi Ettirin'

'Oğlum Esrar Çekiyor Kimseye Zarar Vermeden Tedavi Ettirin'

Kayseri’de yaşayan Suzan Sayan, 10 yıl önce uyuşturucuya alışan ve bir buçuk yıl önce evi terk ederek sokakta yaşayan oğlunun bir başkasına zarar vereceği endişesi yaşıyor. Yetkililerden defalarca yardım istediğini belirten anne, “Oğlumun...

Kayseri’de yaşayan Suzan Sayan, 10 yıl önce uyuşturucuya alışan ve bir buçuk yıl önce evi terk ederek sokakta yaşayan oğlunun bir başkasına zarar vereceği endişesi yaşıyor. Yetkililerden defalarca yardım istediğini belirten anne, “Oğlumun tedavi ettirilmesini istedik ve her kapıyı çaldık ama kimse yardım etmedi. Oğlum sokakta masum başka bir insana zarar vermeden tedavi ettirilmesini istiyoruz” dedi. Ağabey ise kardeşinin sosyal güvencesi olmadığı için hastanede tedavi ettirilmediğini iddia ederek, “Kimse kardeşimin tedavisi için bize yardımcı olmuyor. Suriyeliler kadar değerimiz yok mu?” diye sitem etti.

Suzan Sayan, askere gittiğinde uyuşturucuya alışan oğlu Selçuk Sayan’ın sokaklarda yıkık evlerde yatıp kalktığını, bir başka masum insana zarar vereceği endişesiyle yaşıyor. 2004 yılında çocuklarının uyuşturucu kullandığını öğrenen anne Suzan Sayan, bir buçuk yıl öncesine kadar evden dışarı çıkmayan çocuklarını esrar, bonzai ve benzeri uyuşturucu maddeler aldığını anlatıyor. Tedavisiyle ilgili sıkıntılar yaşadıklarını aktaran anne, uyuşturucu aldıktan sonra tanıyamaz hale geldiği çocuklarının özellikle evdeki eşyalara büyük zararlar verdiğini ifade etti.

Anne Sayan, Selçuk’un yanında balta, bıçakla yattığını belirterek, “Oğlum askere gitmeden önce işindeydi. Reklam şirketinde çalışıyordu. Askere gitti geldi ters döndü. Ne olduğunu anlamadık. Artık eve zarar veriyordu. Uyuşturucu aldığını öğrendik. Bir buçuk yıldır sokakta ve bir başkasına, masum birisine zarar vereceği endişesi yaşıyoruz. Bir başkasının canına zarar vermeden tedavi edilmesini istiyoruz. Yetkililerden, validen Allah rızası için bize yardım etsinler” diye konuştu.

“Banyoda uyuşturucuyu alırdı ve korkudan sesimizi çıkartamazdık” diyen anne, “Daha sonra gider düşerdi. Sarhoş gibi yatardı. Ama biz korkudan bütün kapıları kilitler yatardık. Allah rızası için bizlere yardım etsinler. Bize sahip çıksınlar. Başkasının canını yakmasına müsaade etmesinler” dedi.

KÖTÜ ARKADAŞ KURBANI OLDU

Anne Suzan Sayan ve dede Mehmet Ali Sayan, çocuklarının kötü arkadaş kurbanı olduğunu dile getirdiler. Dede Mehmet Ali Sayan, “Anne babalar çocuklarına sahip çıksınlar. Dikkat etsinler. Çocuklarının kötü yola düşmesini istemeyiz. Biz perişanız. Zor durumdayız. Başkası bunu yaşamasın. Torunum uyuşturucu aldıktan sonra bağırırdı. Karşısında biri var gibi bağırırdı. Kendi kendisine konuşurdu” diyerek yaşadıklarını aktardı.

MAHKEME KARARIYLA TEDAVİYE GÖTÜRDÜM 'SOSYAL GÜVENCESİ YOK' DİYE HASTANEYE ALMADILAR

Ağabey Cemil Sayan, kardeşinin askerde uyuşturucuya başladığını belirterek, uyuşturucu kullandığını sonradan fark ettiklerini söyledi. “Bonzai, esrar, uyuşturucu hap alıyordu ve etrafına zarar veriyordu” diyen Cemil Sayan, bir yıldır kardeşinin sokakta kaldığını ve eve getiremediklerini söyledi. Cemil Sayan, bir başkasının canına zarar verebileceği endişesinde olduklarını anlatarak, “Şuan sokakta parkta, yıkık evlerde yatıyor. Buralarda birisine, bir ailenin çocuğuna zarar verecek korkusuyla yaşıyoruz. Şuana kadar devletin bütün kurumlarına, ilgili kurumlarına dilekçe verdim. Ama hiç kimse ilgilenmedi. Mahkemeye verdim. Vasisi olarak tedaviye alınmasını istedim. Mahkeme, zararlı olacağı kanaatine vardı ve tedavi ettirilmesini, bir sağlık kurumunda yatırılması yönünde kararı var. Hastaneye götürdüm. Polis zoruyla ambulansla hastaneye götürdüm. Ama sosyal güvencesi yok diye almadılar. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yerleştirilmesi yönünde, tedavi görmesi yönünde mahkeme kararı var. Ama hiç kimse yardımcı olmuyor. Suriyelilere kadar değerimiz yok mu?” diyerek sitem etti. Cemil Sayan, oy verdikleri insanların, kurumlarının bile kendilerine hiç sahip çıkmadığını dile getirdi.

Ağabey Sayan, uyuşturucu maddenin piyasada açıkça ve rahatlıkla satıldığını ileri sürerek, kardeşini bir hafta önce bulduğunu ve perişan durumda olduğunu anlattı. Sayan, 5 aydır kardeşinin başkasına zarar vermemesi için tedavi görmesi adına mahkeme kararları aldırttığını, dilekçeler verdiğini ama sonuç alamadığını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.