Öğle Namazını Ordu'da, İkindi Nazını Samsun'da Kılıyorlar

Öğle Namazını Ordu'da, İkindi Nazını Samsun'da Kılıyorlar

Sınır komşusu Samsun’un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şenbolluk Mahallesi sakinleri resmiyette farklı şehirlerde yaşasalar da aynı sokaklarda yürüyor, aynı camide namaz kılıyor. Aralarında...

Sınır komşusu Samsun’un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şenbolluk Mahallesi sakinleri resmiyette farklı şehirlerde yaşasalar da aynı sokaklarda yürüyor, aynı camide namaz kılıyor. Aralarında sadece 100 metre bulunan 2 camiden biri Ordu'da diğeri Samsun sınırları içerisinde. İmamlar 1 dakikalık vakit farkı ile ezan okuyor. Vatandaş ise öğle namazını Ordu'da ikindiyi Samsun'da kılıyor.

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordunun İkizce ilçesine bağlı Şenbolluk Mahallelerinde bulunan camilerin bir birine uzaklıkları 100 metre fakat ikisi de farklı illerin sınırında bulunuyor. İki farklı il sınırında bulundukları için ezan vakitleri de 1 dakika arayla okunuyor. Aynı mahallede bulunan iki cami gibi gözükseler de cami imamlarının biri Terme Müftülüğü'ne, diğeri ise İkizce Müftülüğü'ne bağlı.

Ordu sınırları içerisinde bulunan Şenbolluk Mahallesinde oturan Fevzi Kışla isimli vatandaş, "Artık biz bu duruma alıştık. Plakalarımız farklı, resmi dairelerimiz farklı, okullarımız, camilerimiz farklı, kimliklerimizde bulunan iller de farklı gözükse de aynı muhitin insanları olarak her şeyimiz bir onun için biz alıştık. İki mahalleyi bölen sadece yol ama biri Ordu sınırları içerisinde diğeri de Samsun sınırları içerisinde tek fark bu. Ramazan ayında ezan vakitlerine dikkat edildi yanlışlıkla diğer taraf erken açmasın diye bir taraf bekledi beraber okundu. Cenazemize, mevlit merasimimize düğünümüzü hangi tarafta yapılırsa oranın camisine gidip oranın camisinde buluşuyoruz. Bu yıl bizim caminin minaresi yapıldı imece usulü işleri paylaştık, diğer sene de Samsun tarafında buluna caminin minaresini yaptıracağız." dedi.

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Ambertepe nüfusuna kayıtlı Kemal Akbulut isimli vatandaş da "Her iki mahallede kardeş gibi oldu. İllerimiz farklı olsa da bizim birlikte yaşamayı öğrendik. Akbulut, "Camilerimiz farklı ama her şeyi birlikte yapmayı başardığımız için Ramazan ayında bir o camide iftar verdik, ertesi gün diğer camii de iftar verildi. Kandil günlerinde önce birinde program yaparsak sonraki kandilde diğer camide yapıyoruz bizim için fark etmiyor her iki camide bizim camimiz." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.