Oda başkanları açıklama  yapmaktan korkuyor!

Oda başkanları açıklama yapmaktan korkuyor!

İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, “Ziraat Odalarının konuşması lazım. Oda başkanları bizimle fotoğraf vermeye, açıklama yapmaya korkuyor” dedi

Konya'nın en büyük sorununun ürünün düşük fiyattan işlem görmesi ve TMO'da randevu krizi olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, “Ziraat Odalarının konuşması lazım. Oda başkanları bizimle fotoğraf vermeye, açıklama yapmaya korkuyor” dedi

İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) il binasında basın toplantısı düzenledi. Ulusoy'a, il yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, “AK Parti iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız. Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil” dedi.

361619733-1933217417045692-8073426777497227948-n.jpg

AK PARTİ BU DÜZENİ SÜRDÜRECEK

“Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmekte” diyen Kadir Ulusoy, “Üstelik AK Parti iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır” şeklinde konuştu.

Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemerin dayanmadığını dile getiren Başkan Ulusoy, şunları kaydetti: “ AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmadı.

361689056-108465512309279-8769020241098733111-n.jpg

Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmakta. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AK Parti iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve

18.07.2023 en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılıyor. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek isteniyor.”

HİÇ KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN BİZ VARIZ

İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD doları bugün 27 TL'ye dayandığını aktaran İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatının 21.14 TL’yken bugün 35.90 TL olduğu ve iki ay içindeki artışın oranının yüzde 70’i bulduğunu ifade etti. Bu düzenin bir yağma düzeni olduğunun altını çizen Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam ediyor. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız.”

KONYASPOR SİYASİLEŞTİRİLDİ

İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ulusoy, Konyaspor'daki gidişat ile ilgili sorulan soruyu da cevapladı. Ulusoy, “Sadece Konyaspor değil, pek çok kurum siyasallaşmış durumda. Mevcut iktidar ya bizdensin ya da değilsin politikası güdüyor. Konyaspor, herkesin sahip çıkacağı bir kulüp. Hiçbir siyasi partiye yakın olmaması gerekir. Maalesef öyle değil. Hatta öyle bir baskı yapılıyor ki hiçbir meslek örgütü kendi alanıyla alakalı açıklama dahi yapamıyor. Önceki gün köyleri gezdik. Ova'nın sorunu, arpa buğday fiyatı ve alımı. Bununla ilgili en çok Ziraat Odalarının konuşması lazım. Oda başkanlarıyla görüşüyoruz, bizimle beraber fotoğraf vermeye korkuyorlar. Açıklama yapmaktan korkuyorlar. Konyaspor da siyasileştirildi. Ziraat odaları öyle. Herkesin kendi işini yapması gerekir” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Foto Altı:

Kadir Ulusoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum