Öcalan, Mit Müsteşarı, Başbakanlar, Bakanlar Ve Hdp'ye Suç Duyurusu

Öcalan, Mit Müsteşarı, Başbakanlar, Bakanlar Ve Hdp'ye Suç Duyurusu

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, devletin birliğini, ülke bütünlüğünü bozduğu gerekçesi ile PKK elebaşı Öcalan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı, AK Partili mevcut ve geçmiş dönem başbakanları,...

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, devletin birliğini, ülke bütünlüğünü bozduğu gerekçesi ile PKK elebaşı Öcalan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı, AK Partili mevcut ve geçmiş dönem başbakanları, bakanları ve HDP mensupları hakkında suç duyurusunda bulundu. Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunun ardından savcıya ifade verdi. Eminağaoğlu, ayrıca Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin esaslar hakkındaki Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay’a dava açtı.

Belirtilen kişiler hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı örgütü yönetmek ve çocukları özgürlüğünden yoksun kıldıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Eminağaoğlu, bu kapsamda müşteki sıfatı ile Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin’e ifade verdi. İfadesinde İmralı ve Kandil arasındaki mesaj trafiği ile örgütün yönetilmesi ve sürecin yürütülmesinin ceza hukuku yönünden sorumluluk doğurucu nitelikte olduğunu vurgulayan Eminağaoğlu, şu beyanda bulundu: "Bu süreçte örgütün silah kullanıp kullanmamasının önemi yoktur. Örgütün silahlı bir şekilde varlığını sürdürmesi yeterlidir. Bu mesajlarla üzerinde etki yaratılan örgütün Kandil’deki sorumluları Türkiye’ye adım atıklarında haklarında soruşturma yapılacakken, hatta tutuklama yoluna gidilecekken adeta o kişiler sorumsuzmuş gibi, Öcalan’ın o kişilere mesaj gönderip örgüt üzerindeki etki yaratması suç boyutunda değilmiş gibi süreç bu boyuta taşınmıştır. Abdullah Öcalan 1999’dan sonraki eylemlerinden yargılanmadığı için mahkûm olduğu suç mütemadi bir suç olduğundan temadi kesildikten sonraki olaylar bağımsız ve yeni bir suç oluşturmaktadır. Cezaevinde terör örgütü yönetir duruma sokulması ile kesilen temadi yeniden başlamıştır. Bu ortamı yaratanlar kendisi ile bu şekilde ilişki içerisinde olanlar ayrıca sınır ötesine mesaj iletenler de eyleme iştirak nedeni ile sorumludur."

Öcalan’ın örgüt üzerindeki etkisinin devam ettiğini belirten Eminağaoğlu, "Çözüm süreci ve barış süreci dense de silahlı mücadeleyi savunmadığı ileri sürülse de adı geçen örgütle bağını kopamamakta ısrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Bu da sorumluluk için yeterlidir. Örgüt bu süreçte silahlı eylemlerini yine sürdürmekte ayrıca tüm evrensel düzenlemelere karşı bir biçimde çocukları dağa götürüp alıkoyarak çocukları silahlandırma şeklinde eylem türünü de benimseyerek binlerle ifade edilen adeta silahlı bir çocuk ordusu yaratmıştır. Haklarında suç duyurusunda bulunanlar için sorumluluk doğrucu niteliktedir." ifadelerine yer verdi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Kapsamında Yürütülecek Çalışmalara İlişkin Esaslar Hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın Başbakanlık'a bağlı olmaktan çıkarılıp, İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının uygun görülmesine ilişkin, 'Kuruluşun Bağlı Olduğu Bakanlığın Değiştirilmesi' ile ilgili işlemin iptali istemiyle Danıştay’a dava açtı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.