Obama'dan yeni bütçe teklifi

Obama'dan yeni bütçe teklifi

Vergileri 1.2 trilyon dolar artıracak olan yeni bütçe teklifi sunan ABD Başkanı Obama, bu kez yıllık geliri 250 bin dolar yerine 400 bini aşanların vergilerinin artırılmasını önerdi

ABD Başkanı Barack Obama mali uçurumun önlenmesi için vergileri 1.2 trilyon dolar artıracak yeni bütçe teklifi sundu. Obama'nın yeni bütçe teklifinde vergileri artırılacak olanların eşiği de yükseltilerek, yıllık 250 bin dolar yerine 400 bin dolar şeklinde değiştirildi.

Konuya dair bilgisi olan kaynaklardan biri Obama'nın yeni planının faiz tasarruflarını da kapsayan federal harcamalarda 1.22 trilyon dolarlık kesintiyi öngördüğünü söyledi. Yeni teklif Sosyal Güvenlik yardımlarındaki artışları hesaplayan enflasyon göstergelerini de değiştirecek. Obama yeni bütçe teklifi ile aynı zamanda ABD'nin borç sınırını 2 yıl artıracak.

Obama ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, 600 milyar doları aşan vergi artışları ve harcama kesintilerinde orta yol bulmaya çalışıyor. Obama bugün yeni planını Boehner ile paylaştı.

İki lider mali uçurumu önlemek üzere son 9 gün içinde Beyaz Saray'da 3. kez bir araya geldi.

Boehner'in sözcüsü Brendan Buck, Obama'nın yeni teklifinin "dengeli olarak düşünülemese de", doğru yönde bir hareket olduğunu söyledi. Buck, teklifin 1.3 trilyon dolarlık kazanç ve 930 milyar dolarlık harcama kesintisini içerdiğini aktardı.

Buck ayrıca bu hesaplamanın harcama kesintilerinin parçası olarak faiz ödemelerinin düşürülmesiyle gelecek olan 290 milyar doları dahil etmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.