O şimdi TSYD’li

O şimdi TSYD’li

Sporda büyük bir açılıma imza atan TSYD Konya Şubesi Yönetimi, 14. Dünya İşitme Engelliler Dövüş Sanatları Şampiyonası ( Deaf) Dünya 3.’sü olan Selma Canlı’yı Toprakspor Kulübünden TSYD Spor Kulübüne transfer etti

TSYD Spor Kulübü, spordaki atılımına devam ediyor. TSYD Konya Şubesi Yönetimindeki kulüp son olarak 14. Dünya İşitme Engelliler Dövüş Sanatları Şampiyonası ( Deaf) Dünya 3.’sü olan Selma Canlı’yı Toprakspor’dan transfer etti.

KARDEŞİMDE SONRA BAŞLADIM
Kardeşinin ardından spora hobi olarak başladığını belirten genç sporcu, “Bu spor’a ilk kardeşim Esra Canlı başladı. Bende merak ettim hobi olarak yapmak istedim. Annemde buna izin verince 3-4 ay yaptıktan sonra çok beğendim ve bunu hedefe çevirmeye karar verdim.  Tabi şunu da belirtmek isterim babamın da yıllar önce bu Taekwondo sporunu yapmış olması bana büyük avantaj sağladı. Hafta içi hocalarım Hüseyin Toprak ve Gökhan  Ergün’le çalışıyorum, hafta sonları ise babamla evin salonunda çalışmalar yapıyoruz. Neler yapmam gerektiğini yönünde bilgiler aldığım oldu.”  dedi.

İLK MADALYA 2 YIL SONRA GELDİ
Taekwondo çalışarak geçirdiği 2 yıl ardından turnuvalara katılmaya başladığını belirten Selma başarılını ise şu şekilde sıraladı, “Taekwondo sporuna başladıktan 2 yıl sonra iller arası turnuvalara katıldım ve dereceler almaya başladım. Daha sonra 17-24 Eylül 2012 tarihleri arasında 14. Dünya İşitme Engelliler Dövüş Sanatları Şampiyonası ( 14th World Deaf Martial Arts Championships) Venezüella'nın Margarita şehrinde ki müsabakaya katıldım ve orada Dünya 3. oldum.  Şampiyonada elendiğim rakibim Dünya birincisi oldu.  Sonrasında 22. Deaflympics Yaz Oyunları (İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları) 26 Temmuz - 4 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen şampiyonada 57 kiloda mücadele ettim ve Olimpiyat 3. oldum.”

ŞAMPİYONAYA BİLE GİDECEĞİMİ DÜŞÜNMEDİM
Yakaladıkları başarıları hayal bile etmediğini belirten başarılı sporcu sözlerini şöyle sürdürdü, “Böyle bir başarıyı elde edeceğimi bırakın inanmayı dünya şampiyonasına gitmeyi bile hayal edemiyordum. Hedefim o kadar çok yüksek değildi ama başarılı olduğumu görünce hedefimi daha da yükselttim. Şimdi 2015 yılında yapılacak olan Dünya şampiyonası için hazırlıklarımı sürdürüyorum. Önceki şampiyonada beni eleyerek Dünya şampiyonu olan rakibimle tekrar karşılaşıp ben Dünya şampiyonu olmak için dua ediyor ve çalışmalarımı bu yönde sürdürüyorum. Bu seviyelere gelmemde en büyük pay sahibi Annem, Babam ve değerli hocalarım Hüseyin Toprak ve Gökhan Ergün’e teşekkür ediyorum.”  

“GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARTMAYACAĞIM”
TSYD Spor kulübü’ne geçmesiyle alakalı olarak emeği geçenlere teşekkür eden Selma Can, “Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkartmamak adına çalışmalarımı daha sıkı tutacağım. Hedefim Yeni kulübüme Dünya Şampiyonasında 1. Olarak onları mutlu etmek istiyorum.  Ayrıca tekrar söylemek gerekirse önce annem ve babama sonrasın da hocalarım Hüseyin Toprak ve Gökhan Ergün olmak üzere TSYD Konya Şubesi Spor Kulübü Yönetim Kuruluna teşekkür ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.