Nüfus Cüzdanında Sahtecilek Yaparak Evleniği İddia Edilen Sanık, Tahliye Edildi

Nüfus Cüzdanında Sahtecilek Yaparak Evleniği İddia Edilen Sanık, Tahliye Edildi

Adana'da eczane teknisyeni H.T. (20) ile 'arkadaşının nüfus cüzdanında sahtecilik yaparak' evlendiği iddiasıyla tutuklanan 5 çocuk babası Ahmet Ç. (28) tahliye oldu. Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Ç., geçen yıl şeker ölçüm...

Adana'da eczane teknisyeni H.T. (20) ile 'arkadaşının nüfus cüzdanında sahtecilik yaparak' evlendiği iddiasıyla tutuklanan 5 çocuk babası Ahmet Ç. (28) tahliye oldu.

Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Ç., geçen yıl şeker ölçüm cihazı satmak için gittiği eczanede çalışan H.T. ile tanıştı. İddiaya göre, bekar olduğunu söyleyip, kendisini İsmail T. olarak tanıtan Ahmet Ç., dört ay süren arkadaşlık sonucu genç kız ile evlenmeye karar verdi. Ahmet Ç., arkadaşı İsmail T. ‘nin nüfus cüzdanına fotoğrafını yapıştırıp H.T. ile 15 Ocak 2014'da düğün yaparak evlendi. Ahmet Ç.'nin evli ve 5 çocuk babası olduğunu öğrenen H.T., cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınıp, tutuklanan Ahmet Ç., hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapsi cezası istemiyle Adana 19.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava açıldı. Hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık Ahmet Ç., H.T.'nin kendisinin evli ve çocuk sahibi olduğunu bildiğini öne sürdü. Ahmet Ç., savunmalarında, “H.T. ile facebookta tanıştık. İsmimi Ahmet olarak bildiğine dair gönderdiği mesajlar var. Evlenmek istiyorduk; fakat evli olduğum için ailesinin buna karşı çıkacağını belirtiyordu. Ortak karar ile arkadaşım İsmail T.’nin kimliğini nikah işlemleri için kullandım." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay bir kız çocuğu dünyaya getiren H.T. ise gerçek İsmail T.’nin temmuz ayında arayarak kendisi ile evli göründüğünü dile getirdiğini kaydetti. Ahmet’in evli ve çocuk sahibi olduğunu gizlediğini ifade eden H.T., sanığı İsmail T. olarak tanıdığını ve evlendikten sonra borcu olduğu gerekçesiyle devamlı para istediğini dile getirdi. Bu yüzden aralarında sorunların başladığını belirten H.T., kendisini kandıran sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkemede H.T.'yi istemeye giden Ahmet Ç.'nin anne ve babası olarak tanıttığı Ü.B. ile A.B. ise tanık olarak dinlendi.

Mahkeme savcısı, davaya ilişkin mütalaasında, sanığın 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Ahmet Ç.’nin avukatı, esas hakkında savunma yapmak için süre istedi. Hakim, delil durumu, sanığın yattığı hapis süresini göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.