Nüans Eğitim’den kültürel gezi

Nüans Eğitim’den kültürel gezi

Nüans Eğitim ve Sanat Merkezi, yaz kursu etkinliklerini aralıksız sürdürüyor.

Çocukların yaz aylarını dolu dolu geçirmesi, manevi yönden donanım kazanması ve genel kültür gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlenen Nüans Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen yaz kurslarına, öğrencilerin ilgisi de oldukça yüksek oldu.

Yüzme, sanatsal faaliyet, spor faaliyetlerinin de yer aldığı etkinliklerin bu haftaki ayağında Konya’nın manevi ve kültürel yerlerine ziyaretler vardı. Kültürel faaliyetler çerçevesinden Nüans Eğitim Kurumları İngilizce Eğitmeni Saliha Okudan nezaretinde gerçekleştirilen gezi programının uğrak noktalarını; Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Selimiye Camii, Şems Camii, Meram Bağları ve Sille Antik Kent oluşturdu.

Öğrencilerin ilgiyle incelediği mekanlarda aynı zamanda yöresel etkinliklere de yer verildi. Zanaatkarların ellerinde şekil alan keçenin yapımını öğrenen yaz kursu öğrencileri, camiler hakkında da görevlilerden bilgiler alıp, dersler dinlediler.

Nüans Eğitim Kurumları İngilizce Eğitmeni Saliha Okudan, kurum olarak bu tür faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Çocukların gelişim sürecinde bu tür etkinliklerin önemli olduğuna inanıyoruz. Yaz kursumuz çocuklar ve bizler açısından dolu dolu geçiyor. Birçok faaliyete imza attık ve bu tür etkinliklerimizin önümüzdeki günlerde de devamını sağlayacağız” diye konuştu.

Okudan, çocukların milli ve manevi değerlerine sahip çıkması, bilgi sahibi olması için eğitici gezilerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Hakan ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.