Nsu Üyesinin Babasından Güvenlik Birimlerine Suçlama

Nsu Üyesinin Babasından Güvenlik Birimlerine Suçlama

2000 yılından itibaren göçmen esnaflara yönelik cinayetlerin siyasi sorumlularını araştıran Thüringen Eyalet Meclisi NSU komisyonunda ifade everen Uwe Mundlos'un babası güvenlik birimlerine yüklendi.

2000 yılından itibaren göçmen esnaflara yönelik cinayetlerin siyasi sorumlularını araştıran Thüringen Eyalet Meclisi NSU komisyonunda ifade everen Uwe Mundlos'un babası güvenlik birimlerine yüklendi. Siegfried Mundlos, güvenlik birimlerinin, aralarında oğlunun da bulunduğu Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerini bilinçli olarak ortaya çıkarmadığını iddia etti.

Erfurt kentinde Pazartesi günü konuşan Siegfried Mundlos, ''Onların Chemnitz'de nerede oldukları biliniyordu. (Yeraltına indikten sonra) iki hafta içinde yakalanabilirlerdi'." şeklinde konuştu. Mundlos, istihbarat birimlerinin en başından beri oğlu ve diğer iki teröristin nerede olduğuna dair somut bilgilere sahip olduğunu savundu.

NSU terör örgütü üyeleri, 2000 ila 2007 yılları arasında sekizi Türk, biri Yunan kökenli ve biri de polis memuru olmak üzere 10 kişiyi öldürmüş, iki bombalı saldırı gerçekleştirmiş ve 15 banka soygunu yapmıştı.

SAĞLIK KARTINI HOLGER G'YE NİÇİN VERDİĞİNİ AÇIKLAYAMADI

Davanın 54. duruşmasına katılan Sylvia S. ise ifade vermekte oldukça zorlandı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesince duruşmaya çağrılan şahidin, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün kadın üyesi Beate Zschaepe'nin kullanması için 2005 yılında sağlık kartını verdiği ortaya çıkmıştı.

Sağlık kartını davada yargılanan Holger G.'ye 300 Euro para karşılığında sattığını itiraf eden 33 yaşındaki şahit, hakimin kartı niçin verdiği ve daha sonra karta ne olduğu sorularına yanıt veremedi. Sylvia S., parayı görünce kartın ne için lazım olduğunu sormanın aklına gelmediğini ileri sürdü. Kart meselesini eşiyle hiç konuşmadığını iddia eden şahit, kartı sattıktan bir hafta sonra iptal ettirdiğini sözlerine ekledi.

Duuşmada ayrıca Sylvia S.'nin kimlik bilgileri kullanılarak Beate Zschaepe adına kütüphane kartları ve farklı evraklar düzenlendiği de ortaya çıktı. Şahidin sorulara kaçamak cevaplar vermesi, başhakim Manfred Götzl'ü kızdırdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.