Nsu Üçlüsü Dortmund'da Cinayet Öncesi Görülmüş

Nsu Üçlüsü Dortmund'da Cinayet Öncesi Görülmüş

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde 40. oturumu gerçekleşen Neonazi cinayetleri davasında ilginç bilgiler gün yüzüne çıktı.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde 40. oturumu gerçekleşen Neonazi cinayetleri davasında ilginç bilgiler gün yüzüne çıktı. Oturuma şahit olarak katılan Veronika A., 2006 yılında Dortmund'da öldürülen Mehmet Kubaşık cinayetinden birkaç gün önce aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütünün hayatta kalan tek üyesi Beate Zschape ve intihar eden Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhardt'ı bu şehirde gördüğünü ifade etti.

Söz konusu cinayet mahalline, biraz uzak bir sokakta (Westkamp sokağı) ikamet eden görgü tanığı, 31 Mart 2006'da evine bir araçla eşya geleceğini ve bu nedenle evine çıkan sokağın boş olmasını istediğini dile getirdi. Ancak birkaç gündür bu sokak üzerinde beyaz renkli büyük bir karavan araç olduğunu sözlerine ekleyen A., bir gün öncesinden aracın yoldan alınması için aracın üzerine bir not bıraktığını kaydetti.

Nakliye aracının geldiği gün karavanın sokaktan çekildiğini anlatan şahit, eşyaları eve bıraktıktan sonra bir süre onları yerleştirdiğini ve daha sonra evin çatısına çıktığını bildirdi. Evin çatısının camından yan komşusunun bahçesinde bir şeyler yapan bir grup gözlemlediğini sözlerine ekleyen şahit, bu kişiler arasında NSU üyesi üç kişiyi de gördüğünü anlattı. Özellikle iki Uwe'nin asker ve diğer iki kişinin de dazlak görünümlü olduğunu söyleyen A., bir süre sonra camı açtığında Zschaepe ile göz göze geldiklerini ve daha sonra diğer kişilerin de ona bakıp oradan hızlıca uzaklaştıklarını kaydetti. Komşu evde kimin yaşadığını bilmediğini anlatan şahit, Nisan 2006'nın ilk haftasından sonra bu grubu bir daha görmediğini söyledi.

Komşusunun bahçesinin yakınlarında iki farklı karavan gördüğünü de belirten A., bunların plakalarının farklı olduğunu ve bir tanesinin 'Z' harfi ile başladığını ileri sürdü. NSU üyeleri yıllarca Zwickau kentinde saklanmışlardı. 2011 yılında NSU cinayetleri serisinin ortaya çıkmasıyla yayınlanan haber ve resimlerden örgütün üç üyesini teşhis ettiğini kaydeden A., NSU'nun Dortmund'lu Neonazilerle bir bağı olmadığı iddiaları üzerine şahit olmaya karar verdiğini ve bunun için müdahil avukatlardan biri ile irtibata geçtiğini anlattı.

Müdahil avukatlar ise, bu görgü tanığının ifadesinin önemli olmakla birlikte doğruluğunun araştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Şahidin, kişileri karıştırmış olabileceğinden hareket eden bazı avukatlar, şahidin evinde ve çevresinde yaşayan diğer kişilerin ifadelerinde çelişkiler olduğuna dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.