Nsu Teröristinin Annesi, Güvenlik Birimlerini Suçladı

Nsu Teröristinin Annesi, Güvenlik Birimlerini Suçladı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü duruşmasında ölen aşırı sağcı terörist Uwe Böhnhardt'ın annesi ifade verdi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü duruşmasında ölen aşırı sağcı terörist Uwe Böhnhardt'ın annesi ifade verdi. Oğlunun çocukluk, gençlik ve diğer terörist arkadaşları ile tanıştığı dönemleri anlatan Brigitte Böhnhardt, işlerin bu noktaya gelmesinde güvenlik birimlerinin suçu olduğunu iddia etti.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresi üyesi olan oğlunun, 1998 yılında kiraladıkları bir garajda yapılan aramanın ardından evden kaçıp izini kaybettirmesinden sonra sık sık polis, kriminal daire (LKA) ve iç istihbarattan memurların geldiğini söyleyen emekli öğretmen, bir defasında LKA memurlarının NSU üçlüsünün tutuklamaya karşı geldikleri takdirde öldürülecekleri tehdidinde bulunduğunu ileri sürdü.

Söz konusu garaj aramaları esnasında bir polisin oğluna "Artık biliniyorsunuz, savcılığın tutuklama kararı yolda." dediğini söyledi. Oğlu ile birlikte Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin saklandıktan sonra teslim olmaları için savcılığın girişimde bulunduğunu ve ceza indirimi teklifi yaptığını anlatan Böhnhardt, daha sonra savcılığın bu teklifi geri çektiğini iddia etti.

Oğlu yer altına saklandıktan sonra onunla birkaç defa telefon görüşmesi yaptıklarını da sözlerine ekleyen anne, ona teslim olmalarını söylediğini kaydetti. Daha sonraki görüşmelerinde oğlu ve kadın terörist Beate Zschape'nin teslim olma taraftarı olduklarını, fakat Uwe Mundlos'un teslim olmaya yanaşmadığını öğrendiğini ileri süren Böhnhardt, oğlunun okulda sorunlar yaşadığını ve gençlik yıllarında hapse girdiğini söyledi.

İfade veren anne, oğlunun en çok hapse girmekten korktuğunu dile getirdi. Oğlunun arkadaşları Mundlos ve Zschaepe'yi 'temiz çocuklar' olarak tanıdığını söyleyen emekli öğretmen, telefonda oğlunun yurt dışında saklandıklarını anlattığını da aktardı. Görüşmelerinde medya haberlerinden bahsedince oğlunun ''O haberlere inanma, bu haberleri biz de okuyoruz.'' dediğini anlattı.

NSU'nun üç üyesinin de yetişkin ve söz hakkı olduklarını ifade eden anne Böhnhardt, Uwe Mundlos'un babasının sadece Uwe Böhnhardt'ı suçlamasını kabul etmediğini belirtti. Şahit anne ayrıca, oğluyla ilgili olarak anılan bomba ve diğer kanıtları polislerin koyduğunu iddia etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.