Nsu Davası 2015 Haziran'ına Kadar Uzatıldı

Nsu Davası 2015 Haziran'ına Kadar Uzatıldı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının 2015 yılının Haziran ayına kadar sürebileceği belirtildi. Davaya müdahil avukat olarak katılan ceza hukuku uzmanı Mustafa Kaplan, bilgiyi doğrularken, mahkemenin...

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının 2015 yılının Haziran ayına kadar sürebileceği belirtildi. Davaya müdahil avukat olarak katılan ceza hukuku uzmanı Mustafa Kaplan, bilgiyi doğrularken, mahkemenin davaya katılanlara bir bildiri gönderdiği öğrenildi. Mahkemenin, taraflara aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne yönelik davaya önümüzdeki yılın ilk altı ayında da devam etmeyi planladığını bildirip, 30 Haziran 2015 tarihine kadarki randevu listesini ilettiği ifade edildi.

Alman medyasına konuşan OLG'nin bir basın sözcüsü, mahkemenin söz konusu randevu listesini taraflarla görüşmek istediğini, fakat davanın gerçekten bu tarihe kadar kesin sürüp sürmeyeceğinin bilinmediğini açıkladı. Öte yandan davanın hâkimlerinden Renate Fischer'in Almanya Federal Mahkemesi’nde görev alacağı için onun yerine Hakim Gabriele Feistkorn'un geleceği bildirildi.

Öte yandan dünkü duruşmada ifade vermeye gelen ve NSU terör hücresine yardım ettiğinden şüphelenilen Jürgen L., cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı temin ettiği iddialarını reddetti. Sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü Neonazi cinayetlerinde, kurbanların dokuzu bu silahla öldürülmüştü. L., adının silahın temini ile nasıl bağdaştırıldığına bir anlam veremediğini belirtti. L. ayrıca NSU'nun üç üyesini de tanımadığını ileri sürdü.

Federal Savcılık, NSU'nun üç üyesinin (Beate Zschaepe, Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt) 2000 yılından itibaren 10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiğini iddia ediyor. NSU davasında toplam beş kişi sanık olarak yargılanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.