Nsk Group, Rota İle Automechanika Frankfurt’ta

Nsk Group, Rota İle Automechanika Frankfurt’ta

Messe Frankfurt tarafından 16 -20 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan Automechanika Frankfurt 2014 Fuarı’nda, otomotiv yan sanayi ürünlerinin yanı sıra, yedek parça ve servis endüstrisi ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Dünyanın dört bir yanından...

Messe Frankfurt tarafından 16 -20 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan Automechanika Frankfurt 2014 Fuarı’nda, otomotiv yan sanayi ürünlerinin yanı sıra, yedek parça ve servis endüstrisi ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin yeni ürünlerini sergilediği fuara 173 ülkeden yaklaşık 140 bin ziyaretçi katıldı. ROTA markası ile rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot kolu, rot mili, V kol, bugi kolu gibi 6 binden fazla ürünü 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç eden NSK Group’un standı mevcut ve potansiyel müşteriler ile birçok iş görüşmesine ev sahipliği yaptı.

NSK Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil, 5 kıtaya ihracat yaptıklarını hatırlatarak, ilk olarak 20 yıl önce 9 metrekarelik bir stantla katıldıklarını, o dönemde yabancı bir ziyaretçinin Türk mallarına bakıyor olmasının bile kendilerini gururlandırdığını anlattı. Kazangil, artık bu dönemin kapandığını ve Türk mallarının gururla Avrupa pazarlarına girdiğini dile getirdi. Şirket olarak en fazla Almanya'ya ihracat yaptıklarını ifade eden Kazangil, şirketin cirosunun yüzde 70'ini Avrupa ülkelerine yapılan ihracattan sağlandığını kaydetti. Fuarda Türk şirketlerinin geldikleri noktaya dikkati çeken Kazangil, "Rot ve süspansiyon ürünlerinde dünyanın en önemli üreticilerinden biri haline geldik Türkiye olarak. Türkiye’de artık ithal ürün satılamaz hale geldi. Rot ve süspansiyon parçalarındaki mevcut Türk üreticiler, dünyanın en önemli üreticileri arasına girdi ve Türkiye'de ithalatın ayağını kestik." dedi.

NSK Group, ROTA markası ile ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde oluşan problemler için ürettiği patentli çözümlere yenilerini de ekledi. Fuarda ROTA; ürünlerde kullandığı patentli çözümler olan segman kilidi, C tipi adaptör ve teflon yataklamayı tanıttı. Ayrıca yakın zamanda yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırım ile faaliyete giren ömür test cihazı ile ilgili tanıtımlar yapıldı.

2014 yılı yatırımlarına hız veren NSK Group, Brezilya’daki depo ve satış ofisinin açılışını geçtiğimiz günlerde yaptı. Yeni açtığı şirketin adı NSK Do Brasil oldu. Firma Brezilya deposundaki ürün stokları ile Brezilya ve Güney Amerika pazarına hızlı erişim sağlamayı hedefliyor.

NSK Group, ROTA markası ile 2014 yılının son çeyreğinde hız kesmeden IAA ve Automechanika Shanghai fuarlarına katılacak. IAA fuarı Hannover’ de 25 Eylül – 02 Ekim 2014 tarihlerinde; Automechanika Shanghai ise Şangay’ da 9-12 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.