Noterlerde yoğunluk yaşanıyor

Noterlerde yoğunluk yaşanıyor

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren araçların noter satış işlemleri elektronik ortama aktarılmıştı.

Alım satım işlemlerinin tamamının noterlerde bitmesini sağlayacak olan sistem, işlemeye başladı. Yeni sistemle ilgili küçük aksaklıklar zaman zaman noterlerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Konya 1. Noteri ve Noter Odası Başkanı Ali Can, sorunun mevzuattan kaynaklanmadığını, sistemin yeni olması nedeniyle bu tür aksaklıkların yaşanabildiğini ifade etti. Sorunun noter sisteminde değil Emniyet Müdürlüğü’nün sorgulama ve geri dönüşüm sisteminde olduğunu bildiren Ali Can, “Sistemdeki düzenleme araç devir işlemlerinin sadece noterde bitmesini öngörüyor. Fakat yeni bir sistem olduğu için bazen yoğun kullanım nedeniyle aksaklıklar yaşanabiliyor. Emniyet Müdürlüğü’nün bu sorunun çözümü için hızlı bir çalışma başlattığı öğrenildi. Sistem rayına oturduğu zaman vatandaş araç devir işlemlerini çok rahat bir şekilde halledebilecek” dedi.
Sistemin bu haliyle dahi eskisinden çok daha hızlı olduğunu anlatan Ali Can, “1 Mayıs tarihinden bu yana yüzlerce insanın işlemi halledildi. Vatandaş notere başvurduğu zaman başka hiçbir kuruma gitmeden bütün alım satım işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu haliyle büyük kolaylık sağlayan sistem, halkın da beğenisini topluyor. Bu kolaylık sayesinde uzun süreden beri bekleyen alım satım işleri yaptırılmaya başlandı. Noterlerde yaşanan yoğunluk biraz da bundan kaynaklanıyor” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.