Nitelikli eğitim için çalışıyoruz

Nitelikli eğitim için çalışıyoruz

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, üniversitenin ilçelerinde bulunan tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını tek tek ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’a ilçe ziyaretlerinde Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Salih Aydoğan ve Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Eray Tulukçu ve Doç. Dr. Özcan Koçyiğit de eşlik etti. Ziyaretler sırasında yöneticiler, öğretim üyeleri ve öğrencilerle de ayrı ayrı toplantılar düzenleyerek sorunlarını dinlediler ve fikir alışverişinde bulundu. İlçe ziyaretlerinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Prof. Dr. Karabulut ziyaret ettiği yerlerde Selçuk Üniversitesi’nin birim yöneticileriyle düzenlediği toplantılarda okulların sorunları hakkında yüz yüze görüşerek bilgi aldı.   

İLÇELERDEKİ BİRİMLERDE DETAYLI İNCELEME YAPILDI 

17 gün içerisinde Selçuk Üniversitesi’nin ilçelerde bulunan tüm birimlerini ziyaret eden Prof. Dr. Karabulut, “Gittiğimiz yerlerde öncelikle idarecilerimizle okullarımızın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını konuştuk. Sonra hep beraber okul binasını, kütüphaneleri, laboratuvarları  gezdik. Öğrencilerin kütüphaneyi kullanma oranını, kütüphaneye gelen kitapların yeterli sayıda ve çeşitlilikte olup olmadığını tespit ettik. İlçelerdeki öğrencilerimizin Selçuk Üniversitesi Elektronik Kütüphanesi aracılığı ile 3.5 milyon veri kaynağına ulaşabiliyor olduğunu bilip bilmediklerine baktık. Öğrencilerimizin çoğu bundan habersizdi. Bunun dışında yakıt depolarını, iş güvenliği ile ilgili izinleri ve engelliler için gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol ettik. Çünkü bu öğrencilerin güvenliği bizim sorumluluğumuzda bulunuyor.  Yemekhanesinden, kantininden, çatısına, bodrumuna kadar her şeyi yerinde inceledik ve aldığımız notlar kapsamında gerekli birimlerimize talimatlar vererek harekete geçtik” dedi. 

TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİNE SAHİP ÇIKACAKLAR

Hem mesleklerinde çok iyi birer profesyonel hem de insan olarak etrafını aydınlatabilecek nesiller yetiştirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 89 bin öğrencinin yükünü omuzlarımızda hissettik. Öğrencilerimizi öncelikle devletin, milletin, sonra da kendi anne babalarının bizlere bir emaneti olarak görüyoruz. Bu kardeşlerimizi hem mesleklerinde derinlemesine bilgi sahibi olan, vatana millete faydalı insanlar olarak hem de bize çocuklarını emanet eden ailelerin beklentilerine cevap verecek şekilde yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençlerimizi Türkiye’yi yöneten siyasi iradenin önündeki hedef olan 2023, 2051, 2071 gibi tarihlerin altını dolduracak, o tarihlerde istenen hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli olan potansiyelin sahibi bireyler olarak görüyoruz.  Hem mesleğinde ilmi olarak çok iyi yetişmiş, hem de milli, manevi, ahlaki, kültürel değerlerimize dolayısıyla medeniyetimize sahip çıkacak, hak ve adalet temelli yeni bir medeniyetin ışığını geleceğe taşıyan nesiller olarak yetişmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

NİTELİKLİ BİR EĞİTİMİN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

Üniversiteye başlayan öğrencilerin daha nitelikli olmaları konusundaki sorumluluğu eğitimcilerin yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Öğrencilerin üniversitede nitelikli bir eğitim almaları konusunda biz bu sorumluluğun da bizler tarafından, yani eğitmenler ve öğreticiler tarafından yerine getirilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunun bir çabası içine girdik.  Bununla ilgili fiziki, teknik ve teknolojik altyapıyı sağlamak, bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak, araştırma ruhunu aşılamak ve profesyonel ilgi alanlarında hizmet edebilmek için gereken yeti ve yeteneklere sahip bireyler yetiştirmek için Selçuk Üniversitesi olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.