Ticaret elçileri ihracatçılarla buluştu

Ticaret elçileri ihracatçılarla buluştu

Konya Ticaret Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen programda 13 farklı ülkede 4 yıl görev yapan ticaret müşavirleri ve ataşeler Konyalı ihracatçılarla bir araya geldi

Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Dış Temsilcilikler Dairesi Başkanı Evren Subaşı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda; Rusya Federasyonu, Gürcistan, Hindistan, Çin, Malezya, Macaristan, Belçika, Ürdün, Moğolistan, Bangladeş, İran, Almanya, Tacikistan’da görev sürelerini tamamlayan Ticaret Müşavirleri ve Ataşeler edindikleri bilgi birikimi ve tecrübeleri, görev yaptıkları ülkenin dış ticaret açısından potansiyelini ihracatçılarla paylaştı. Konya’dan 103 firma temsilcisi programa katılarak, ilgili ülkeler yaptıkları ticarette yaşamış oldukları sorunların çözümü konusunda bire bir görüşme gerçekleştirdi.

Programa katılan, Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü Dış Temsilcilikler Dairesi Başkanı Evren Subaşı, Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Yaya ve Hasan Yılmaz ile bir araya geldi.

HEDEFİMİZ İHRACATTAN DAHA FAZLA PAY ALMAK

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya olarak, Türkiye ihracatından aldığımız payı artırma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Öncelikli hedefimiz Türkiye ihracatından daha fazla pay almak ve şehrimizi uluslararası ticaretin merkezlerinden biri haline getirmektir. Ülkemizin ihracatının rekor seviyelere ulaşmasında, ticaret müşavirlerimizin ve ataşelerimizin büyük katkısı var” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.