Nilüfer’de Kadın Ve Çocuklara Yönelik Anlamlı Protokol

Nilüfer’de Kadın Ve Çocuklara Yönelik Anlamlı Protokol

Bursa Tabip Odası, Nilüfer Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi’nde bulunan kadın ve çocuklara yönelik sağlık, hukuksal - psikolojik danışmanlık ve eğitim çalışmalarında destek...

Bursa Tabip Odası, Nilüfer Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi’nde bulunan kadın ve çocuklara yönelik sağlık, hukuksal - psikolojik danışmanlık ve eğitim çalışmalarında destek verecek.

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Tabipler Odası anlamlı bir protokole imza attı. İki kuruluş Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi’nde bulunan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik protokol imzaladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursa Tabipler Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın’ın imza koyduğu protokol sonucu, Kadın Dayanışma Merkezi ile Kadın Sığınmaevi’nde bulunan kadın ve çocuklara, ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz olarak sağlık, psikolojik ve sosyal destek verilerek, iş bulma ve meslek edinme konularında da bilgi ve yönlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda fiziksel, duygusal, ekonomik ve her türlü şiddete maruz kalmış kadın ile çocukların güvenlik ve sosyal hayata katılımlarının artırılmasına yönelik çalışmalara da imza atılacak. Ayrıca yapılan iş birliği kapsamında farkındalık ve bilinç yükseltme çalışmalarının yanı sıra sağlık, eğitim ve sosyal faaliyetler de düzenlenecek.

Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Arkadaşlarımız Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi’nde çalışmalarını öz veriyle gerçekleştirmekte. Günümüzde kadının şiddet görmesi ve bu şiddetin artarak devam etmesi en büyük sorunlardan birini oluşturmakta. Bu anlamda Bursa Tabip Odamız’ın özellikle buradaki kadınlarımıza sağlık ve tıbbi destek verecek olması çok önemli. Kadına şiddet konusunda mutlak hukuki önlemlerin alınması zorunlu hale gelmiştir. Beklentimiz kadına şiddetin ortadan kalkması ve kadın sığınma evlerine ihtiyaç kalmaması. Kadına şiddet dünya da gittikçe azalan bir süreç izlerken ülkemizde maalesef artarak devam ediyor. Bu anlamda genel ve yerel yönetimlere büyük görevler düşmekte. Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın ve yönetim kuruluna bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın ise "Nilüfer Belediyesi ile Bursa Tabip Odası olarak Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi’ne tıbbi tıbbi destek vermek, onların sorunlarını çözmek için önümüzdeki dönem içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda ihtiyaç duyulduğunda bize gelen talepler doğrultusunda burada kalanların eğitimleri, gerekse tedavileri konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Beklentimiz kadına şiddetin bitmesi, şiddetin her platformda ülkemizde yok olması." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Dr. Ertuğrul Aydın, protokole imza atarak hayırlı olması dileğinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.