Nijeryalı Hastada Ebola Virisüne Rastlanılmadı

Nijeryalı Hastada Ebola Virisüne Rastlanılmadı

İstanbul aktarmalı uçuşu sırasında Ebola şüphesiyle karantina altına alınan Nijeryalı kadın hastada Ebola virüsüne rastlanılmadığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı, "Hastaya yapılan tetkikleri tamamlanmış, Ebola virüsü taşımadığı...

İstanbul aktarmalı uçuşu sırasında Ebola şüphesiyle karantina altına alınan Nijeryalı kadın hastada Ebola virüsüne rastlanılmadığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı, "Hastaya yapılan tetkikleri tamamlanmış, Ebola virüsü taşımadığı kesinleşmiştir." açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Dün Nijerya'nın Lagos şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY Uçağı'ndan "ebola şüphesi" ile gözlem altına alınan hastaya yapılan tetkikleri tamamlanmış, ebola virüsü taşımadığı kesinleşmiştir.

Nijerya uyruklu 34 yaşındaki kadın hastada "yüksek ateş ve kusma" şikayeti üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçildiği belirtilen açıklamada, kadının tedbir amacıyla uçaktan indirilmeden gözlem altında alındığı belirtildi.

Açılamada devamen şöyle denildi: "Hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesi uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul ilimizdeki bir hastanemizde gözlem altına alınmışlardı. Hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikleri tamamlanmış "sıtma" olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.