Nijerya'da Patlama: 10 Kişi Ölü

Nijerya'da Patlama: 10 Kişi Ölü

Nijerya'nın kuzey eyaleti Bauchi'nin Azare şehrinde insanların para çekmek için ATM kuyruğunda olduğu bir sırada kadın bir intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği saldırısa, en az 10 kişinin öldüğü bildirildi. Patlamın ardından yaralanan...

Nijerya'nın kuzey eyaleti Bauchi'nin Azare şehrinde insanların para çekmek için ATM kuyruğunda olduğu bir sırada kadın bir intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği saldırısa, en az 10 kişinin öldüğü bildirildi. Patlamın ardından yaralanan yaklaşık 20 kişi çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Polisten yapılan açıklamada, saldırının bir bankanın şubesinin önündeki ATM'de gerçekleştiği, olayın geçen ay yaşanan patlamada onlarca insanın öldüğü otobüs durağında yakın olduğu ifade edildi.

Nijerya'nın kuzey ve doğu eyaletlerinde 2009'dan beri bağımsız bir devlet kurmak için mücadele veren Boko Haram örgütü 2013'de ABD'nin terör listesine girdi. Örgüt, 'batı eğitimi yasak' çatısı altında yapılandı. Örgüt 2009'da silah kullanmaya başladığından beri binlerce insanı öldürdü.

Polis sözcüsü Haruna Muhammad yaralıların hastanede tedavi gördüğünü, olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığını söyledi. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Boko Haram'dan şüpheleniliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.