Nijerya’da Ebola Endişesi Artıyor

Nijerya’da Ebola Endişesi Artıyor

Nijerya’da ölümcül virüs Ebola’dan hayatını kaybeden Amerikalı Patrick Sawyer’I tedavi eden hemşirenin de öldüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hemşirenin Nijerya’nın ilk Ebola kurbanı Sawyer’ın tedavisinde...

Nijerya’da ölümcül virüs Ebola’dan hayatını kaybeden Amerikalı Patrick Sawyer’I tedavi eden hemşirenin de öldüğü belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hemşirenin Nijerya’nın ilk Ebola kurbanı Sawyer’ın tedavisinde yer alarak hayatını kaybeden ikinci sağlık görevlisi olduğu kaydedildi.

Geçen ay Liberya’dan Nijerya’ya yaptığı yolculuktan sonra havaalanında fenalaşan ve ABD vatandaşı olduğu belirtilen Patrick Sawyer, Ebola’dan hayatını kaybetmişti.

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, ülkede 5 Ebola vakasının daha ortaya çıktığını söyledi. Chukwu, hastaların Lagos’ta tedavi altına alındığını söyledi. 21 milyon nüfusuyla Nijerya’nın en büyük şehirlerinden olan Lagos’un birçok kıtayla da bağlantısı bulunuyor.

Yetkililer, Sawyer ile yolculuğu sırasında herhangi bir şekilde temasa geçen herkesin yakın takibe alındığını belirtti.

Tarihin en ölümcül Ebola salgının yaşandığı Batı Afrika’da Sierra Leona, Gine, Liberya ve Nijerya’da Mart ayından beri toplam bin 300 vaka kaydedildi. Son olarak iki Amerikalı tedavi için Atlanta’ya gönderildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.