Nihat Ergün'ün yerine yeni bakan Fikri Işık oldu

Nihat Ergün'ün yerine yeni bakan Fikri Işık oldu

Kabidene beklenmeyen değişikliklerden biri de Nihat Ergün'ün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınması oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül ile yaptığı görüşmenin ardından kabinedeki değişiklikleri açıkladı. Erdoğan, istifa eden 3 bakanın yanı sıra değişmesi gündemde olmayan 3 isme yeni kabinede görev vermedi. 

DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİKLİK: NİHAT ERGÜN

Erdoğan'ın yeni kabineye almadığı isimlerden biri de Nihat Ergün oldu. Önceki adıyla Sanayi Bakanı olarak, Cemaat'in TÜSİAD'ı olan TUSKON'la yakın ilişkisi olduğu bilinen Bakan Ergün'ün değişmesi, "Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik temizleme operasyonu"nun bir parçası olarak değerlendirildi. 

TUSKON'UN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Nihat Ergün, 2005 yılında kurulan TUSKON'un dünyanın birçok bölgesinden işadamlarını Türkiye'ye getirerek yaptığı ticaret köprülerinin tamamında yer almış, Sanayi Bakanı olarak TUSKON'un İstanbul sermayesi ile giriştiği yarışta en büyük destekçisi olmuş ve Cemaat'e yakın işadamlarının Türk işdünyasındaki yükselişinde önemli bir rol oynamıştı. 

CEMAAT'İN TÜSİAD'INA DARBE

Erdoğan'ın Nihat Ergün'ü görevden alarak yaptığı değişlik, tıpkı İçişleri Bakanlığı'na Efkan Ala'nın, Adalet Bakanlığı'na ise Bekir Bozdağ'ın getirilmesi gibi Cemaat'e yönelik bir karşı hamle olarak yorumlandı. Nihat Ergün'ün yerine yeni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.