Nice 593 günlere

Nice 593 günlere

Atiker Konyaspor'un başarılı çalıştırıcısı Aykut Kocaman 593 gündür takımın başında. Kocaman, şu anda Süper Lig'de takımının başında en çok süre alan teknik adam konumunda. Taraftarlar Aykut Kocaman’ın uzun süre takımın başında kalmasını istiyor

2014-2015 sezonunda Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor'un Kasımpaşa'ya 2-0 yenilmesinin ardından teknik direktör Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı. Ligin 8.haftasında  Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu'nda oynanan Kardemir Karabükspor maçı öncesinde takımın başına getirilen Atiker Konyaspor'un başına getirilen Aykut Kocaman, 593 gündür takımın başında. Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de en uzun süredir takımın başında duran teknik adam olarak 2. sırada bulunuyor. Aykut Kocaman'ın önünde Medipol Başakşehir’in tecrübeli teknik adamı Abdullah Avcı bulunuyor.  Zirveyi paylaşan bu iki ismi Çaykur Rizespor'u çalıştıran Hikmet Karaman  545 gün ile izliyor.

İLKLERİ YAŞATTIRDI

Bu sezon iyi bir grafik çizen Atiker Konyaspor'un başarılı antrenörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de en uzun soluklu teknik direktör konumunda. Atiker Konyaspor'da ikinci baharını yaşayan Aykut Kocaman, bu sezon tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Atiker Konyaspor'un bu başarısında büyük pay sahibi oldu. Ayrıca Aykut Kocaman, son 10 yıla bakıldığında Atiker Konyaspor'un başında en çok duran teknik adam konumunda yer alıyor. Medipol Başakşehir antrenörü Abdullah Avcı 663 gün ile en çok takımının başında süre alan antrenör konumunda. Avcı'yı 593 gün ile Aykut Kocaman takip ediyor. Süper Lig'de teknik direktör değişikliğine gitmeyen takımlarda ki teknik direktörlerin takımın başında durma süreleri şöyle :"Hikmet Karaman 545 gün, Vitor Pereira 367 gün, Şenol Güneş 366 gün, Cihat Arslan 356 gün, Rıza Çalımbay 341 gün, Mustafa Reşit Akçay 305 gün."

7 TAKIM KAN DEĞİŞTİRMEDİ

2015-2016 sezonunda 26 teknik adamın değiştiği Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor bu sezon kan değişikliğine gitmedi. Beklenenin üzerinde bir performans ortaya koyan ve UEFA Avrupa Ligi'nde önümüzde ki sezon Türkiye'yi temsil edecek olan Atiker Konyaspor'da, Aykut Kocaman'ın koltuğu sağlamlaştı. Bu sezon Atiker Konyaspor dışında teknik direktör değiştirmeyen takımlar ise şöyle: "Şenol Güneş’le Beşiktaş, Vitor Pereira ile Fenerbahçe, Cihat Arslan’la Akhisar Belediyespor, Hikmet Karaman ile Ç. Rizespor, Abdullah Avcı ile M. Başakşehir, Rıza Çalımbay’la Kasımpaşa ve M. Reşit Akçay’la Osmanlıspor."  Gençlerbirliği ile Mersin İdman Yurdu en çok teknik direktör değiştiren iki takım oldu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.