Nevruz kutlamasına tepki geldi

Nevruz kutlamasına tepki geldi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bütün Türkiye’nin Diyarbakır’da teröristbaşının vereceği mesaja kilitlendiğini belirterek, “Aralarında bir tek Türk bayrağı yok. Hani aynı üniter devlete inanan açıklamalar gelecekti? Fiillerle açıklamalar tezat olu

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bütün Türkiye’nin Diyarbakır’da teröristbaşının vereceği mesaja kilitlendiğini belirterek, “Aralarında bir tek Türk bayrağı yok. Hani aynı üniter devlete inanan açıklamalar gelecekti? Fiillerle açıklamalar tezat olursa, biz o açıklamalara inanmayız. Bölünme konusunda katedilen bir mesafe olarak görürüz bu açıklamaları” dedi.

Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 1 Mart tezkeresinin görüşüldüğü kapalı Genel Kurul oturumu tutanaklarının açıklanması ile ilgili Meclis Başkanlığı’na başvurduğunu ancak olumlu cevap alamadığını açıkladı. Türkkan, Meclis Başkanı Çiçek’e “Açıklamaktan, kamuoyunun bu kapalı oturumda neler konuşulduğunu öğrenmesinden neden korkuyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Türkkan, 1 Mart tezkeresi görüşmelerinde MHP’nin Meclis’te temsil edilmediğini hatırlatarak, CHP milletvekillerine ortak bir basın toplantısı düzenleyerek kapalı oturumda neler konuşulduğunu açıklamaları çağrısında bulundu. Türkkan, “Bu açıklama bir suç ise eğer, terör örgütü lideriyle pazarlık yaparak Türkiye’yi bölücü faaliyet de dahil birçok anayasal suç işleyen iktidar karşısında, varsın böyle bir suçu da bu arkadaşlarımız işlesin” dedi.

“BÜTÜN TÜRKİYE, ÖCALAN’IN DEMEÇLERİNE KİLİTLENMİŞ”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Türkkan, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan’ın mesajının okunacak olmasını nasıl değerlendirdiğine yönelik bir soru üzerine, Diyarbakır’daki gösterinin Türkiye’nin geldiği noktayı özetlemesi bakımından çok önemli olduğunu söyledi. Türkkan, şöyle devam etti:

“Bütün Türkiye ağzını açmış, kanallar canlı yaparak İmralı’daki caninin verdiği demeçleri takip ediyor. Bütün Türkiye o demeçlerle kilitlenmiş. Özellikle basında köşe yazan, milletimiz yönlendirme konusunda siyaset mühendisliğine soyunan arkadaşlarımıza, AK Parti’ye oy vermiş arkadaşlara da soruyorum; bu geldiğimiz nokta hiç sizin canınızı acıtmıyor mu? Siyasi görüşü ne olursa olsun, siyasi görüşünüzde taassup sahibi olmak ülkeyi bölünmeye götürüyorsa buraya bir ‘dur’ demenin zamanı gelmedi mi? İdeolojisi ne olursa olsun Türkiye konusunda hassasiyeti olan herkesi çok fazla yaralıyor, canımızı acıtıyor. Diyarbakır’daki bu tabloya baktığınızda, teröristbaşının resimleri, Türkiye’nin bölünmesini isteyen sloganlar içeren pankartlar, paçavralar… Ama aralarında bir tek Türk bayrağı yok. Hani aynı üniter devlete inanan açıklamalar gelecekti? Fiillerle açıklamalar tezat olursa, biz o açıklamalara inanmayız. Bölünme konusunda sadece katedilen bir mesafe olarak görürüz bu açıklamaları. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı başta olmak üzere bakanlarının da bu ihanete bir an önce son vermelerini istiyorum. Gerçekten Türkiye’de Sevr’in yapamadığı kadar büyük bir operasyon yürütülüyor, o operasyonun bir tarafından emperyalist güçlerin lideri konumunda ABD, diğer tarafından da PKK’nın destekçisi AK Parti hükümeti vardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.