NEÜ’de ‘Dokunsal Sanat Sergisi’ açıldı

NEÜ’de ‘Dokunsal Sanat Sergisi’ açıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından, görme engelli öğrenciler için “Dokunsal Sanat Sergisi” açıldı.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde düzenlenen sergiye NEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, NEÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı ile görme engelli öğrenciler ve davetliler katıldı.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Cahit Şahin’in eserlerinin sergilendiği Dokunsal Sanat Sergisi’nde konuşan Dekan Prof. Dr. Biçer, “Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen Dokunsal Sanat Sergisi, görme yetisi kısıtlı olan öğrencilerimizin ve bireylerimizin görsel betimlemesini artıran oldukça faydalı bir sergi” dedi.

Engelli Öğrenci Birimi olarak, engelli öğrencilerin farkındalığını artırmak ve ihtiyaçlarını yüksek düzeyde karşılayabilmek amacıyla birçok programı hayata geçirdiklerini aktaran Prof. Dr. Hakan Sarı ise, “Dokunsal Sanat Sergisi de bu programlarımızdan birisi. Bu yıl Engelli Öğrenci Birimi olarak işitme engelliler için işaret dili kursu, görme engelliler için Braille alfabesi kursu açtık. Kurslarımıza çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci devam ediyor” diye konuştu.

Dokunsal Sanat Sergisi’nin açılma amacından bahseden Arş. Gör. Cahit Şahin de, “Bu sergiyi hayata geçirmekteki amacım görme engelli bireylerin de görsel sanat eserlere ve imajlara ulaşabilmeleri” ifadelerini kullandı.

Bir sanat eserinin Braille alfabe tasvirine dokunmanın çok heyecan verici olduğunu söyleyen NEÜ Görme Engelli Öğrenci Birim personeli İsmet Çavdar da şu şekilde konuştu: “Bu tip sergilerin yaygınlaştırılarak engelli farkındalığını artırmak ve bilinçlendirmek çok önemli.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.