Konya'da artık asgari ücretliye kiralık ev yok! Huzursuzluk çıkıyormuş

Konya'da artık asgari ücretliye kiralık ev yok! Huzursuzluk çıkıyormuş

Konya'da birçok ev sahibinin artık asgari ücretlilere ve emeklilere ev vermediği görüldü. Gerekçesi ise bu iki kesimin 'düşük maaş' alması oldu. İlanlarda artık ev sahipleri tarafından “Kiracı adaylarını artık memur kişilerden seçeceğiz” şartı yazılıyor!

Ekonomik kriz, Türkiye'de en çok düşük maaş alan asgari ücretlileri ve emeklileri vurdu. Geçim şartlarının zorlaşmasıyla birlikte birçok insan ay sonunu getiremiyor. Ekonomik buhranın derinleşmesiyle birlikte artık asgari ücretlilere ve emeklilere ev de kiralanmıyor. Kiralandığı vakit ise kefil isteniyor. Konya'da ev sahiplerinin tercihi daha çok aylık geliri belli olan memurlar oluyor. Birçok ilanda asgari ücretli ve emekli kiracıların ev kiralamaya değer görülmediği, memurlara öncelik sağlandığı görüldü.

3.png

EŞYASIZ 2+1 DAİREYE 25 BİN TL KİRA İSTENDİ!

Selçuklu Beyhekim Mahallesi'nde kiralık ilana çıkan bir ev için yazılan şartlar bu kadarına da 'pes' dedirtti. Ev sahibinin evini kiraya vermek için sadece memur istediği ilana yazıldı. 2+1 olan daire için ise 25 bin TL kira istendi. Eşyasız olan dairenin fiyatı pahalı bulunurken, ev sahibinin kiracı için şartlarını yazması da tepkileri beraberinde getirdi. Şafak Caddesi üzerinde bir sitede yer alan dairenin ulaşım hatlarına yakın olduğu da vurgulandı.

1.png

SORUN VE HUZURSUZLUK ÇIKMASIN DİYE MEMUR İSTEDİ!

İlanda en çok tepki çeken ifade ise şu oldu: “Temel amacımız sitemizde huzurlu, kaliteli ve sorunsuz bir yaşam olması. Bu sebeple kiracı adaylarımızı sadece memur kişilerden seçeceğiz. (Kamu personeli, kamu hizmeti veren avukat, doktor, eczacı... ve benzeri kişiler olabilir.) Ev sahibinin bu ifadesi sanki asgari ücretlilerin huzursuzluk ve sorun çıkaracağı izlenimi de doğurdu. İlanı gören birçok asgari ücretli, “Bu ülkede nefes almaya bile hakkımız kalmamış” yorumunda bulundu.

HABER MERKEZİ

adsiz-1.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum