Nazarbayev: Uluslararası Demiryolu Hattı İlişkilerimizi Güçlendirecek

Nazarbayev: Uluslararası Demiryolu Hattı İlişkilerimizi Güçlendirecek

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov'u kabul etti. Kazak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede konuşan Devlet Başkanı Nazarbayev,...

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov'u kabul etti.

Kazak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmede konuşan Devlet Başkanı Nazarbayev, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattının 3 ülke ilişkilerini daha da güçlendireceğini söyledi. "Türkmenistan ile ilişkilerimiz hem siyasi hem de ekonomik alanda gelişiyor. Bu ilişkileri bundan sonra da güçlendirmek istiyoruz. Bitme aşamasına giren Kazakistan'dan başlayarak, Türkmenistan ve İran üzerinden Basra Körfezi'ne kadar uzanan demiryolu hattı projesi çok önemli." diye konuşan Nazarbayev, projenin bitimiyle 3 ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeni bir seviyeye çıkacağını belirtti.

Türkmen Dışişleri Bakanı Meredov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un selamını ileterek, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryol projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Meredov, iki ülke arasındaki ilişkilerin birçok alanda başarılı bir şekilde geliştiğini kaydetti.

Nazarbayev ile Meredov, ikili ilişkiler yanı sıra ülkelerin ilgi alanına giren uluslararası konuları da değerlendirdi.

Temeli 2007 yılında atılan Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryol projesi bitme aşamasına geldi. Projenin sonbaharda tamamlanması beklenirken, bu dönemde Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in de Türkmenistan'ı ziyaret etmesi öngörülüyor. Orta Asya'yı Basra Körfezi'ne taşıyacak proje, bölge ülkelerinin yük taşımacılığını önemli ölçüde rahatlatacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.