Nazarbayev, Türkmenistan'ı Ziyaret Edecek

Nazarbayev, Türkmenistan'ı Ziyaret Edecek

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in sonbaharda Türkmenistan'a resmi ziyaret gerçekleştireceği kaydedildi. Nazarbayev'in Aşkabat ziyareti, Astana'da Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı...

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in sonbaharda Türkmenistan'a resmi ziyaret gerçekleştireceği kaydedildi. Nazarbayev'in Aşkabat ziyareti, Astana'da Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov'un ikili görüşmesinde gündeme geldi. Kazak Bakan, Nazarbayev'in Türkmenistan'ı ziyaret edeceğini söyledi. Bakan İdrisov, Türkmenistan ile ticari, ulaşım ve bölgesel işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydetti. İdrisov, ziyaretin iki ülke münasebetlerin yeni bir sayfa açacağına inandığını belirtti.

Türkmen Bakan Meredov ise konuşmasında, Nazarbayev'in planlanan Aşkabat ziyaretinin ikiş ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyelere çıkarılması açısından son derece önemli olacağını bildirdi.

Astana'daki görüşme kapsamında Türkmenistan ve Kazakistan dışişleri bakanlıkları arasında, 2015-2016 yıllarını kapsayan işbirliği eylem planına imza atıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.