Navaz Şerif’in Washington Ziyaretinde Gündem İha’lar

Navaz Şerif’in Washington Ziyaretinde Gündem İha’lar

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in Washington'a yapacağı resmi ziyarette insansız hava aracı (İHA) saldırılarını gündeme getireceği kaydedildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in Washington'a yapacağı resmi ziyarette insansız hava aracı (İHA) saldırılarını gündeme getireceği kaydedildi. Üç günlük ziyaretinde Şerif'in, 23 Kasım'da ABD başkanı Barrack Obama ile buluşması bekleniyor.

Navaz Şerif, Londra üzerinden Washington'a giderken basın açıklaması yaptı. BM Genel Kurul toplantısında konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Şerif, Obama ile Pakistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden İHA saldırıları hakkında konuşmayı planladığını kaydetti.

Taliban ile görüşmeler hakkında da konuşan Şerif, "Taraflar müzakereyi kabul etti. Görüşmelere başlayacağız ancak şiddet sürerse konu farklı bir boyut kazanır." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ben Emmerson imzası taşıyan soruşturmada Birleşmiş Milletler, ABD’nin İHA ile yaptığı saldırılar sonucu Pakistan’da 400’den fazla, dünya genelinde ise 500 kadar sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.