Nato Gemileri St. Petersburg’da

Nato Gemileri St. Petersburg’da

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-1'e (SNMCMG-1) ait gemiler, St. Petersburg şehrine geldi.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-1'e (SNMCMG-1) ait gemiler, St. Petersburg şehrine geldi. Neva nehri kıyısına demirleyen 4 adet gemi Cumartesi günü ziyaret için halka açılacak.

Norveç, Almanya, Polonya ve Estonya gemilerinden oluşan filo, şehrin girişinde Rus Baltık filosuna ait “BT-212” adlı gemi tarafından karşılandı. Şehre gelen NATO deniz kuvvetlerine ait komutanlar, Leningrad Askeri Deniz Üssü Baltık Filosuna ziyaret gerçekleştirecek.

Leningrad Baltık filosu basın merkezinden yapılan açıklamada, toplam 4 gün boyunca şehirde kalacak olan filoya ait askerlerin şehir turu atacağı ve bir dizi etkinliklere katılacağı ifade edildi. NATO’ya ait askerlerin bölgedeki bir mezarlığa çelenk bırakması ve Baltık Filosu futbol takımıyla bir maç yapması bekleniyor.

Filoya ait Belçika ve Hollanda gemileri ise 2 gün içinde şehre gelecek. Gemilerin 14 Ekim’de şehirden ayrılması planlanıyor.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu’nun St. Petersburg’a yaptığı ziyaret bir ilk olma niteliği taşıyor. Filo, daha önce Rusya’nın Kaliningrad şehrinde bulunan üssü ziyaret etmişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.