Nas rafa kaldırıldı yerini faiz aldı!

Nas rafa kaldırıldı yerini faiz aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev almak isteyen vatandaşların şartları sağlaması halinde 0.99 faizli kredi kullanabileceğini duyurdu. Faizli kredi vatandaşın derdine çare olmadığı gibi fırsatçılar ev fiyatlarına kararın altından zam yaptı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konut kredilerinin 0.99 ve 0.89'a düşeceğini açıkladı. Erdoğan, konut alımında vatandaşların daha düşük faizli kredi çekmesi için 2 farklı paket hazırladıklarını dile getirdi. Erdoğan konut finansmanına ilişkin 3 ayrı paket hazırlanacağını da belirtti.

ÇÖZÜM YİNE FAİZDE GÖRÜLDÜ!

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "İlk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,98 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir.

Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek."

FAİZİ SAVUNANLAR KUSURA BAKMASIN” DEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının Aralık ayında Türkiye’nin ekonomik beka mücadelesi verdiğini ve yaşanan krize "dış mihrakların" neden olduğunu savunmuştu. Erdoğan, "Döviz kuru üzerinden bize silah göstermeye kalktılar ama başaramayacaklar bizim silahımız daha güçlü, bizim silahımız Nas” söyleminde bulunmuştu. Partisinin grup toplantısında faiz ve enflasyon ile ilgili mesajlar verirken "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor? "Faiz aşağı, faiz yukarı. Arkadaşlar lütfen bu işi artık kitabımızdan çıkaralım. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Artık bunu bilelim buna göre hareket edelim" ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞ “NAS NEREDE KALDI” DİYE SORDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 ay içinde aksi iki söylem içinde bulunması vatandaşın tepkisine neden oldu. Kısa süre önce faize karşı çıktığını dile getiren Erdoğan'ın, önceki gün faizi büyük bir imkânmış gibi sunması da vatandaşı kızdırdı. Vatandaş, Erdoğan'a “Nas nerede kaldı” sorusunu yöneltti. Açıklamaların ardından bir de konut sektörü kısa süre içinde allak bullak oldu. Konut fiyatları anında yüzde 25-30 oranında arttı. Vatandaş, faize mahkum edilmeye çalışılırken, konut fiyatları da hayli yükseldi.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum